Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με πρωθυπουργό Εσθονίας: Βάρβαρη και απάνθρωπη η επίθεση της Hamas στο Ισραήλ

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με πρωθυπουργό Εσθονίας: Βάρβαρη και απάνθρωπη η επίθεση της Hamas στο Ισραήλ
Σε δηλώσεις τους καταδίκασαν την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
Κατά την συνομιλία επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσής τους, κυρίως στους τομείς της ψηφιοποίησης και της ναυτιλίας, ενώ σε  δηλώσεις τους καταδίκασαν την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ.
Η κα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, την οποία καταδίκασε απερίφραστα, στηρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Χαρακτήρισε βάρβαρη και απάνθρωπη την επίθεση και δήλωσε συγκλονισμένη από τη βία κατά αμάχων και από τις εν εξελίξει ομηρίες αθώων. Εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.
Ως προς τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ενιαίο μέτωπο ενάντια στον αναθεωρητισμό και στην απειλή και χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις.
Από την πλευρά της, η  Πρωθυπουργός της Εσθονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη στο Κίεβο η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντική για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
Στη συνέχεια, η Εσθονή πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης