Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aυγέρη: Η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει από το πεδίο της κοινωνικής γείωσης - Κορυφαία η μάχη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Aυγέρη: Η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει από το πεδίο της κοινωνικής γείωσης - Κορυφαία η μάχη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας
"Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια δεν φρόντισε να δουλέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, να φέρει νέα πρόσωπα μπροστά, είτε στις δημοτικές παρατάξεις είτε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και σε αρκετές περιπτώσεις επιλέχθηκαν λύσεις την τελευταία στιγμή", σύμφωνα με την Δ. Αυγέρη
Για ένα αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να εκκινήσει άμεσα διαδικασία ανασύνταξης και ανασυγκρότησης, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα περί κυριαρχίας Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές απώλειες γαλάζιων υποψηφίων, όπως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
«Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται μόλις δύο εβδομάδες σε αυτήν τη θέση, είχε την πολιτική γενναιότητα να βγει χθες το βράδυ και να δηλώσει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση, από χθες!», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «OPEN».
Πρόσθεσε πως «αυτό είναι το καθήκον και η αποστολή μας. Να μην χρονοτριβούμε, να μην περάσει αναξιοποίητη οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση, να πετύχουμε νίκες προς όφελος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας».
Τόνισε πως «σημαντική είναι και η εβδομάδα που διανύουμε, με την πολύ κρίσιμη μάχη την ερχόμενη Κυριακή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα δώσουμε τη μάχη για να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ένας τόπος που οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν κανονικά, χωρίς να πεθαίνουν στη λάσπη».

Για Μητσοτάκη και Μπέο

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλες απώλειες με πολλές περιφέρειες και κεντρικούς δήμους να κρίνονται τελικά στο δεύτερο γύρο –σε αντίθεση με τα όσα περίμεναν».
Όσον αφορά τις αναφορές του Αχιλλέα Μπέου χθες το βράδυ, η κα Αυγέρη δήλωσε ότι «περιμένουμε μια ξεκάθαρη καταδίκη από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη, ειδικά από τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπέος δεν είναι εκλεκτός τους». «Όπως επίσης περιμένουμε την καταδίκη αυτής της αθλιότητας από τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ στη Θεσσαλία, τον κ. Αγοραστό», συμπλήρωσε.
«Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Οι ομοφοβικές, σκοταδιστικές αναφορές Μπέου είναι ξεκάθαρο ότι διώκονται αυτεπαγγέλτως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο», είπε η Δώρα Αυγέρη.
«Εάν σκεφτείτε ότι θύμα τέτοιων επιθέσεων είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να γίνει σε άλλες περιπτώσεις και πόσο απροστάτευτοι μπορεί να είναι άλλοι άνθρωποι», πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι «το φαινόμενο Μπέου πρέπει να μας απασχολήσει συνολικότερα, ειδικά τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «ο Κώστας Ζαχαριάδης αξίζει συγχαρητήρια γιατί έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε λίγο χρόνο και κατάφερε ένα σημαντικό αποτέλεσμα».
«Και ο ίδιος ο κ. Ζαχαριάδης αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν ξεκάθαροι ως προς το δεύτερο γύρο: στηρίζουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, τους δημοκρατικούς υποψηφίους, τους τίμιους ανθρώπους». «Περιμένουμε και από το ΠΑΣΟΚ ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση, εκεί όπου στο δεύτερο γύρο έχουν περάσει υποψήφιοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι σε δυνάμεις της Δεξιάς», σημείωσε η κα Αυγέρη.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές, τόνισε ότι υπάρχει πεδίο αυτοκριτικής.
«Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια δεν φρόντισε να δουλέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, να φέρει νέα πρόσωπα μπροστά, είτε στις δημοτικές παρατάξεις είτε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και σε αρκετές περιπτώσεις επιλέχθηκαν λύσεις την τελευταία στιγμή. Την επόμενη μέρα η ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από το πεδίο της κοινωνίας, από την Κοινότητα, από το Δήμο, από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Αν δεν ξεκινήσει από εκεί, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για προοπτική ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού χώρου και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.
«Μιλάμε για λάθη, για παραλείψεις, για πράγματα που δεν έγιναν και για αυτά όμως που πρέπει να γίνουν άμεσα την επόμενη μέρα για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε.
Αναφερόμενη στο ζήτημα της μεγάλης αποχής, σημείωσε ότι σηματοδοτεί την αποστροφή ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, ειδικά των νέων ανθρώπων, στην πολιτική και τα πρόσωπα που έχουν αυτή τη στιγμή εξουσία.
Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μία άρτια πολιτική ομιλία την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΟ, κατέστησε σαφές ποιος είναι ο αντίπαλός του, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικές του». «Και αυτό χρειάζεται να γίνει σαφές», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης