Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτοδιοιοκητικές εκλογές 2023: Η εικόνα στους δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αυτοδιοιοκητικές εκλογές 2023: Η εικόνα στους δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Η εκλογική εικόνα στον Βόρειο Τομέα
Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι επικεφαλής έξι δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών, σε δύο η εκλογή από τις 8/10 ή την άλλη Κυριακή κρίνεται οριακά, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι σε τέσσερις.
 Στον β' γύρο θα κριθούν οι νέες αρχές στους δήμους Πεντέλης (μεταξύ της Δήμητρας Κεχαγιά και του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου), Λυκόβρυσης - Πεύκης (Γρηγόριος Λέων - Γιώργος Μάριος Ψυχάλης), Φιλοθέης - Ψυχικού (Δημήτρης Γαλάνης - Χαράλαμπος Μπονάτσος), Νέας Ιωνίας (Παναγιώτης Μανούρης - Δέσποινα Θωμαΐδου) και Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης - Γιάννης Σταθόπουλος).
Την άλλη Κυριακή θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες και οι δημότες Χολαργού - Παπάγου, όπου ο Ηλίας Αποστολόπουλος πρώτευσε με 39%, ενώ σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η δεύτερη θέση, ανάμεσα στον Δημήτρη Οικονόμου, που λαμβάνει 15,29%, τη Μαρία Σιώτου με 15,17% και τον Δημήτρη Τούτουζα με 14,65%.
Οριακά στο 43% βρίσκεται ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος με 42,54%, ο οποίος εάν δεν πιάσει το όριο εκλογής θα αναμετρηθεί με τον Γιώργο Παπαδημητρίου που λαμβάνει 30,69%, καθώς και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 42,84% ο οποίος από την πλευρά του εάν δεν εκλεγεί σήμερα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Κρίστη Αγαπητού που λαμβάνει ποσοστό 25,29%.
Αντίθετα, την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο πέτυχαν ο Βασίλης Ξυπολυτάς στην Κηφισιά με 64%, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον δήμο Αμαρουσίου με 52,78%, ο Στρατός Σαραούδας στη Μεταμόρφωση με 57,08% και ο Γιάννης Πισιμίσης στον δήμο Βριλησσίων με 54,61%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης