Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαλάζιος ο χάρτης - Νίκη ΝΔ σε 7 από 13 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή - Τα ντέρμπι του β' γύρου (15/10)

Γαλάζιος ο χάρτης - Νίκη ΝΔ σε 7 από 13 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή - Τα ντέρμπι του β' γύρου (15/10)
Μεγάλος νικητής στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς, άνετη επικράτηση Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία - Ρεκόρ Αρναουτάκη
(συνεχές upd) Γαλάζιος βάφεται ο χάρτης και στις Περιφερειακές εκλογές καθώς οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή σε 7 Περιφέρειες.
Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση πάνω από το 99%, οι υποψήφιοι της ΝΔ που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, είναι σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα
Στην Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύεται εκ νέου ο Σταύρος Αρναουτάκης - που είχε και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - (και μάλιστα με ποσοστό ρεκόρ) ενώ ντέρμπι αναμένονται σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Δυτική Μακεδονία και στα Ιόνια Νησιά, αν και εκεί οι υποψήφιοι που έχουν το προβάδισμα, προέρχονται από τη ΝΔ.
Σε Β' Γύρο οδηγείται και η Θεσσαλία, η οποία επλήγη δριμύτατα από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
Όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανακάμψει μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως ενίσχυσε τις δυνάμεις του - επικαλούμενο κυρίως τους υποψηφίους του σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είτε εκλέχθηκαν είτε θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο - ενώ κερδισμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, το οποίο σε πολλές αναμετρήσεις εμφανίζει ακόμα και διψήφια ποσοστά.
1_381.JPG
2_282.JPG
Νικητής ο Χαρδαλιάς στην Αττική

Στην Αττική, με ενσωμάτωση 99,66% ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς κυριάρχησε των υποψηφίων του, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,43%. Δεύτερος ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ιωακειμίδης, με ποσοστό 15,53%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Ιωάννης Πρωτούλης, με ποσοστό 13,88%, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,30%.
3_190.JPG
Καθαρή νίκη Τζιτζικώστα

Καθαρή νίκη πέτυχε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο οποίος εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή καθώς συγκέντρωσε ποσοστό πάνω από 60%.
4_123.JPG
Που τελείωσε η ΝΔ από τον πρώτο γύρο

Σε τέσσερις ακόμα Περιφέρειες, η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου, νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με 54,75% έναντι 12,56% του Γιάννη Στέφου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νότιο Αιγαίο όπου ο Γ. Χατζημάρχος επικράτησε με 66,23% έναντι 15,24% του Ν. Παπανικόλα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και στη Δυτική Ελλάδα όπου ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναδείχθηκε πρώτος με 58,98% έναντι 13,16% που έλαβε ο Σπύρος Σκιαδαρέσης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και στη Στερεά Ελλάδα ο υποψήφιος της ΝΔ, Φάνης Σπανός πέτυχε μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 48,32% έναντι 24,90% του Απόστολου Γκλέτσου.
6_61.JPG
5_98.JPG
8_46.JPG
9_30.JPG
Τεράστια νίκη Αρναουτάκη στην Κρήτη


Νικητής στην Κρήτη από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκε και πάλι ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε και τη στήριξη της ΝΔ, πέραν του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ.Αρναουτάκης έλαβε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 78,23% έναντι 11,40% του Σπύρου Δανέλλη.
11_18.JPG
Τα ντέρμπι του β' γύρου

Ντέρμπι αναμένονται στον β΄ γύρο της ερχόμενης Κυριακής 15 Οκτωβρίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ο Δ. Πτωχός που έχει τη στήριξη της ΝΔ έλαβε το 42,58% και θα αναμετρηθεί με τον Πέτρο Τατούλη που πήρε το 31,86% των ψήφων, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αναμετρηθούν ο Χρήστος Μέτιος που είχε τη στήριξη της ΝΔ, με 42,12% έναντι του ανεξάρτητου Χριστόδουλου Τοψίδη που λαμβάνει το 35,39% και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου αντιμέτωποι θα βρεθούν ο εκλεκτός της ΝΔ, Στέφανος Αλκιβιάδης που έλαβε το 39,99% έναντι 33,81% του ανεξάρτητου αν και προερχόμενου από τη ΝΔ, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.
12_20.JPG
13_10.JPG
14_9.JPG
Προβάδισμα Αγοραστού στη Θεσσαλία - B ' Γύρος

Στη Θεσσαλία, η οποία επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο υποψήριος της ΝΔ διατήρησε δυνάμεις και τερμάτισ πρώτος με 41,39% έναντι του Δ. Κουρέτα που έλαβε το 34,1%.
Ο νικητής θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
15_7.JPG
Σε δεύτερο γύρο ο νικητής σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 15 Οκτωβρίου θα αναδειχθούν οι νέοι περιφερειάρχες σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία.
Στα Ιόνια ο Γιάννης Τρεπεκλής με 32,46% (ανεξάρτητος αν και προερχόμενος από τη ΝΔ) θα αναμετρηθεί με τη Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου που έλαβε το 27,44% ενώ στη Δυτική Μακεδονία αντιμέτωποι θα βρεθούν οι Γιώργος Αμανατίδης με 35,5% και Γιώργος Κασαπίδης με 34,23%.
16_2.JPG
17_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης