Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως όλες τις κοινές προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως όλες τις κοινές προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
"Πρέπει όλοι μας να δράσουμε συντονισμένα και να συμμετάσχουμε σε μια συλλογική προσπάθεια, για να καταπολεμήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, υιοθετώντας στιβαρά και δραστικά μέτρα", τόνισε η Κ. Σακελλαροπούλου
«Η αντίδρασή μας, τόσο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και στην κλιματική κρίση, συνδέεται στενά με τον αγώνα μας για τις κοινές μας αξίες, την ευημερία των πολιτών μας, το μέλλον μας. Είναι ένας αγώνας, στον οποίον η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ηγηθεί», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, στο Πόρτο.
Η κα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Πορτογαλίας Marcelo Rebelo de Sousa, συμμετείχε στην 18η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (6/10) στο Πόρτο.
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Marcelo Rebelo de Sousa για την εξαιρετική διοργάνωση της 18ης συνάντησης της Ομάδας Arraiolos, υπενθυμίζοντας πως στη χώρα αυτή, πριν από 20 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, που πλέον έχει καθιερωθεί να γίνεται ετησίως.
Επίσης, ευχαρίστησε για την επιλογή των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, λέγοντας πως «αναδείξαμε τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ήπειρός μας, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το μέλλον μέσα από πολλαπλές και δύσκολες προκλήσεις».
s1_4.JPG
Για πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν στην ημερήσια διάταξη και πέρυσι, στη συνάντησή μας στη Βαλέτα. Είχαμε όλοι την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις επιπτώσεις του σε διάφορους τομείς, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που θέτει για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη, καθώς και το αρνητικό προηγούμενο που δημιουργεί για τους αναθεωρητικούς ηγέτες που θα ήθελαν να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία πρόοδος σε αυτό το θέμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και αρχές μας, προβάλλοντας μια ενιαία και αποτελεσματική απάντηση, ικανή να αντεπεξέλθει στο μέγεθος της αδικαιολόγητης επίθεσης.
Σε αντίθεση με τους υπολογισμούς της Ρωσίας, η Ε.Ε. αντέδρασε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως όλες τις κοινές προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία», ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου.
Πρόσθεσε ότι «τονίσαμε επίσης το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές του επόμενου έτους οι επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες θα επηρεάσουν τη στάση μας σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η διεύρυνση της Ε.Ε. και η κλιματική αλλαγή, η οποία έχει ήδη λάβει διαστάσεις κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Για κλιματική κρίση

Συνέχισε αναφέροντας ότι «ακραία φυσικά φαινόμενα έπληξαν έντονα την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες. Αυτό αποδεικνύει ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αποτελούν μέρος ενός ανησυχητικού και απειλητικού μοτίβου».
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει όλοι μας να δράσουμε συντονισμένα και να συμμετάσχουμε σε μια συλλογική προσπάθεια, για να καταπολεμήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, υιοθετώντας στιβαρά και δραστικά μέτρα.
Η αντίδρασή μας, τόσο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και στην κλιματική κρίση, συνδέεται στενά με τον αγώνα μας για τις κοινές μας αξίες, την ευημερία των πολιτών μας, το μέλλον μας. Είναι ένας αγώνας, στον οποίον η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ηγηθεί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης