Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντέρμπι για τη ΝΔ σε 5-6 περιφέρειες, σίγουρη η νίκη της σε 7 από τον πρώτο γύρο – Στην Πελοπόννησο κινδυνεύει ο υποψήφιος της ΝΔ

Ντέρμπι για τη ΝΔ σε 5-6 περιφέρειες, σίγουρη η νίκη της σε 7 από τον πρώτο γύρο – Στην Πελοπόννησο κινδυνεύει ο υποψήφιος της ΝΔ
Ποιες Περιφέρειες θεωρεί σίγουρα δικές του το κυβερνητικό επιτελείο
Σχετικά Άρθρα
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς είναι καταλυτικές για να βγάλουν ένα πρώτο προγνωστικό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι από την πρώτη Κυριακή θα έχει σημαντικές νίκες στις εξής περιφέρειες.
Στην Αττική όπου ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζει μεγάλη δυναμική, στην Κρήτη όπου ο Αρναουτάκης θα βγει και με μεγάλο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή αφού στηρίζεται από πολλά κόμματα, στην Κεντρική Μακεδονία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Νότιο Αιγαίο με τον Γιώργο Χατζημάρκο, στην Ήπειρο με τον Αλέκο Καχριμάνη, στη Δυτική Ελλάδα με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και στη Θεσσαλία, παρά τα σοβαρά προβλήματα μετά το πέρασμα του Daniel, με τον Κώστα Αγοραστό.Άρα μιλάμε για σίγουρα 7 νίκες από την πρώτη Κυριακή.

Δύσκολη η μάχη στην Πελοπόννησο

Αντιθέτα, στην Πελοπόννησο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός θα κληθεί να δώσει την τελική μάχη την επόμενη Κυριακή, με αντίπαλό του τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Τα κύρια ατού του Τατούλη είναι ότι είναι πιο αναγνωρίσιμος και ότι έχει δυνατά ψηφοδέλτια στην Αρκαδία και την Κορινθία.
Το πιθανότερο είναι να πάμε σε δεύτερο γύρο όπου εκεί θα είναι όλα πιθανά μιας και μπορεί να συνασπιστούν οι κεντροαριστερές δυνάμεις γύρω από τον Τατούλη…
Είναι άγνωστη η κατάληξη. Η ΝΔ έχει ρισκάρει με Δ.Πτωχό και όλα θα κριθούν στο 2ο γύρο.

Tο δύσκολο ντέρμπι στα καμμένα του Έβρου…

Στον δεύτερο γύρο, επίσης, αναμένεται να κριθεί το αποτέλεσμα και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας από τον γαλάζιο υποψήφιο κ. Φ. Σπανό.
Εικάζεται ότι υπάρχει ρεύμα απέναντι του αφού αντίπαλός του είναι ο Απόστολος Γκλέτσος, μια υποψηφιότητα αναντίστοιχη με την δημοφιλία στο καλλιτεχνικό χώρο.
Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όπου ο Χρήστος Μέτιος θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη απέναντι στον Χριστόδουλο Τοψίδη που στις προηγούμενες εκλογές έχασε για 3500 ψήφους.
Και μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί από τις φωτιές στον Έβρο…

Μηδενικές οι προσδοκίες για Ιόνια Νησιά

Επίσης, άλλες περιφέρειες που θα δούμε ντέρμπι είναι τα Ιόνια Νησιά όπου ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έχει κάνει ζημιά στην Ρόδη Κράτσα που έχει το γαλάζιο χρίσμα.
Πολύ δυνατός είναι και ο Θοδωρης Γαλιατσάτος.
Κανείς μέχρι τώρα δεν ξέρει ποιος θα μπει στο δεύτερο γύρο.
Άλλες δημοσκοπήσεις βρίσκουν 3η την Κράτσα άλλες 2η.
Είναι πολύ πιθανό να χαθεί για τη ΝΔ αυτή η περιφέρεια.

Ναυμαχία στο Αιγαίο

Διαφιλονικούμενη περιφέρεια είναι και το Βόρειο Αιγαίο, καθώς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής είναι αντιμέτωπος με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για την επανεκλογή του, γι’ αυτό και τα τελευταία 24ωρα βρέθηκαν στη Μυτιλήνη και τη Χίο πολλά κυβερνητικά στελέχη, όπως οι κ. Π. Μαρινάκης και Θ. Σκυλακάκης.
Το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο καθώς ο Μουτζούρης έχει βοήθεια από γαλάζια στελέχη και κρυφίως τον βοηθούν και κυβερνητικά στελέχη που έλκουν την καταγωγή τους από τις γύρω περιοχές.
Πολύ δύσκολη περιφέρεια είναι αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ κ. Γ. Κασσαπίδης δίνει σκληρό αγώνα απέναντι στο «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Αμανατίδη.
Ο Γ.Αμανατίδης κάποτε είχε στη στήριξη Μητσοτάκη, ήταν τους περιβάλλοντός του.
Όμως, τώρα το Μαξίμου το έχει πάρει ως προσωπικό στοίχημα την επανεκλογή του Κασαπίδη. Όλα θα κριθούν στη ψήφο, σε αυτή τη περιφέρεια…

Σίγουρη η νίκη για τον Μώραλη, στο 2ο γύρο ο Μπακογιάννης

Επίσης, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας και συγκεκριμένα οι κ. Κ. Μπακογιάννης στην Αθήνα, Κ. Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη και Γ. Μώραλης στον Πειραιά, αν και σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, ο τελευταίος μπορεί να κόψει το νήμα και από τον πρώτο γύρο.
Ο Γιάννης Μώραλης είναι αρκετά δυνατή υποψηφιότητα που στηρίζεται και από τον Ολυμπιακό, σημαντικό ατού για την επανεκλογή του στον Πειραιά.
Από εκεί και πέρα στο δεύτερο γύρο θα πάει ο δήμος της Αθήνας με τον Κώστα Μπακογιάννη εύκολα ή δύσκολα να ανανεώνει τη θητεία του.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα πάρει ένα ποσοστό άνω του 14-15% και θα μπει στον δεύτερο γύρο.
Ο Χάρης Δούκας, αν και υπάρχουν θετικές γνώμες για την κατάρτισή του, δεν είχε χρόνο να περπατήσει, τον βρίσκουν στο 10-11% ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Η. Κασιδιάρης παρόλο που δεν ακούγεται πολύ, όπως παλιά.

Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η ΝΔ έχει τρομερή ανησυχία καθώς ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αντιπαρατεθεί με δύο πρόσωπα που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο (Αγγελούδης, Πέγκας) και μπορούν εύκολα να συνασπιστούν στο δεύτερο γύρο.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι αρκετά γαλάζια στελέχη έχουν πάρει το μέρος του Στ. Αγγελούδη σε αυτή τη μάχη. Θα είναι δύσκολη μάχη με άγνωστη κατάληξη.
Ο Πρωθυπουργός, τέλος, έχει αποφασίσει να κάνει μία νέα περιοδεία στις περιφέρειες όπου οι γαλάζιοι διεκδικούν την νίκη.
Σίγουρα θα πάει στα Ιόνια και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη.

Σωτήρης Πίκουλας
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης