Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνομιλία Blinken - Fidan: Τι ειπώθηκε για την κατάρριψη του τουρκικού drone στη Συρία

Συνομιλία Blinken - Fidan: Τι ειπώθηκε για την κατάρριψη του τουρκικού drone στη Συρία
O Τούρκος υπουργός έθεσε υπόψη του κ. Blinken «με έντονο τρόπο ότι οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας Antony Blinken και Hakan Fidan.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος υπουργός έθεσε υπόψη του κ. Blinken «με έντονο τρόπο ότι οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσει να συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία και σημείωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστούν αποφασιστικά», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται επίσης ότι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων της Τουρκίας, συζητήθηκε ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ της Τουρκίας και των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, σε σχέση με την κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, υπήρξε συμφωνία ο μηχανισμός αυτός να λειτουργήσει αποτελεσματικά με τρόπο που δεν θα εμποδίζει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.
Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης