Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απόλυτη προτεραιότητα η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απόλυτη προτεραιότητα η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής»
«Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια, αναλύσεις, συζητήσεις, παρατηρήσεις. Θέλει άμεσες λύσεις. Αγαπώ την ευθύνη, ποτέ δεν κρύφτηκα και είμαι εδώ για να μπορώ να είμαι χρήσιμος στους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς
«Η ασφάλεια του πολίτη στο Λεκανοπέδιο είναι η απόλυτη προτεραιότητά. Η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα ασφάλειας του πολίτη», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στον τ/σ Mega.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» διαβεβαίωσε ότι «τους πρώτους 20 μήνες θα δρομολογηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου», εφόσον τον εμπιστευτούν οι πολίτες της Αττικής, και προσέθεσε: «Ένας πρέπει να δρομολογεί, ένας να υλοποιεί και ένας να λογοδοτεί. Θα υπάρχει ένας κεντρικός έλεγχος. Ένας θα παρακολουθεί τι ακριβώς χρειάζεται, αν το κάθε έργο υλοποιείται και αν υλοποιείται στο χρόνο που πρέπει.
Πρέπει να προχωρήσουμε σε διοικητικές και νομοθετικές -αν χρειαστεί- διευθετήσεις έτσι ώστε τα ζητήματα που υπερβαίνουν τα όρια των δήμων, όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση, η ατμοσφαιρική ρύπανση, να τα παρακολουθούμε μητροπολιτικά».
Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο όλων αυτών, όπως είπε, θα δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο, -όπως έγινε με την πανδημία- ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης όλων των έργων που γίνονται στο Λεκανοπέδιο. «Θα είναι ένας ψηφιακός ”πύργος”, ο οποίος κάθε μέρα θα παρακολουθεί όλα τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια από όποιον φορέα και αν υλοποιούνται. Αν χρειαστεί να ενεργοποιήσω δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4662/2020, θα το κάνω. Μπορούμε να κηρύσσουμε περιοχές σε έκτακτη ανάγκη όχι μόνο μετά από μία καταστροφή, αλλά και ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου. Οι πλημμύρες και οι φωτιές είναι ένας τέτοιος κίνδυνος» σημείωσε.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφερόμενος στον τομέα της πολιτικής προστασίας, σημείωσε:
«Έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα στη διαχείριση των κρίσεων τα τελευταία χρόνια. Η χώρα απέκτησε γενικά σχέδια και νομοθετικά εργαλεία. Έγιναν γοργά βήματα, αλλά την ίδια ώρα η κλιματική κρίση τρέχει πιο γρήγορα. Πρέπει άμεσα να επικαιροποιήσουμε τα σχέδιά μας και να προσαρμόσουμε τα έργα στα νέα δεδομένα».
Θα δίνουμε, προσέθεσε, κάθε μέρα τη μάχη του αυτονόητου.
«Είναι ζητήματα τα οποία εδώ και δεκαετίες μας έχουν πληγώσει. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια, αναλύσεις, συζητήσεις, παρατηρήσεις. Θέλει άμεσες λύσεις. Αγαπώ την ευθύνη, ποτέ δεν κρύφτηκα και είμαι εδώ για να μπορώ να είμαι χρήσιμος στους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης