Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για αναδρομικά δικαστών: Τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική

Γεωργιάδης για αναδρομικά δικαστών: Τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική
Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης είπε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση πως τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά των συντάξεων τους.
«Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, μελετάμε τις συνέπειές της» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γεωγιάδης, τονίζοντας ότι υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Σέβομαι πολύ τους δικαστές και συμφωνώ ότι το status τους πρέπει να είναι ψηλά.
Δεν θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά.
Αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως οι βουλευτές ψηφίσαμε να παραιτηθούμε από τα αναδρομικά μας, το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης

«Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματα.
Το ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό.
Φαντάζεστε μια κοινωνία που για να εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές.
Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τους άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών.
Μα είναι δυνατόν;» διερωτήθηκε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανέναν, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικά εκατομμύρια…
Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Από 65.000 έχουν μείνει 42.000 εκκρεμείς επικουρικές

Για τις επικουρικές σημείωσε ότι «πάμε πολύ καλά».
«Όταν ανέλαβα υπουργός Εργασίας οι εκκρεμείς επικουρικές που παρέλαβα ήταν πρίπου 65.000, έχουμε ανακοινώσει διάφορα πράγματα που τις επιταχύνουν κλπ.
Χθες που κοίταζα είμαστε στις 42.000, άρα έχουμε πέσει 23.000 μέσα σε τρεις μήνες.
Με τη ρύθμιση που φέρνουμε στη Βουλή, με το νέο νομοσχέδιο πιστεύω αρχές Νοεμβρίου πιστεύω θα πάμε σε μία απόδοση περίπου 15.000 επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο διότι ξεπερνάμε τον τρόπο του υπολογισμού που γίνεται με το χέρι και έχει μια συνθετότητα, βγάζουμε έναν αλγόριθμο και το κάνουμε αυτόματα ίδιο σε όλους.
Ψηφιακά και αυτόματα» επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης