Πολιτική

Η ΝΔ θα κερδίσει 10 - 11 περιφέρειες αλλά το αφήγημα Μητσοτάκη ακυρώνεται συνεχώς – Aντιπολίτευση μόνο από Κασσελάκη

Η ΝΔ θα κερδίσει 10 - 11 περιφέρειες αλλά το αφήγημα Μητσοτάκη ακυρώνεται συνεχώς – Aντιπολίτευση μόνο από Κασσελάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη θα κινηθεί πιο νεωτερικά και πιο κεντρώα στο χώρο που κινείται το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
H Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την πλειοψηφία των περιφερειών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εικάζεται ότι σίγουρα θα κερδίσει 9 από τις 13 περιφέρειες και μπορεί να φτάσει τις 12 κερδισμένες περιφέρειες, ένα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώσει την πολιτική κυριαρχία της και στην αυτοδιοίκηση. Πιο πολύ κινδυνεύει στα Ιόνια Νησιά, στην Δυτική Μακεδονία και στο Βόρειο Αιγαίο. Παρ’ όλα αυτά , αν τις χάσει αυτές θα καταλήξουν σε γαλάζιους που πήγαν ενάντια στην κομματική γραμμή. Δηλαδή δεν τις καρπώνονται τα άλλα κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν διαχρονικά αδύναμος στην τοπική αυτοδιοίκηση και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να μην κάνει συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες περιφέρειες και δήμους και έτσι έκανε εύκολη την υπόθεση επικράτησης της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση. Ο κόσμος θα τον κρίνει.

Διαδοχικές κρίσεις και αστοχίες


Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αρχίσουν τα δύσκολα και για τη ΝΔ αλλά όμως και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ οι διαδοχικές κρίσεις που περνάει η κυβέρνηση φέρνουν μαζική δυσαρέσκεια. Από το δυστύχημα στα Τέμπη, το τραγικό περιστατικό για την εθνική ασφάλεια στη Αγχίαλο, τις φωτιές στον Έβρο, την οπαδική βία και την εκτεταμένη εγκληματικότητα, την ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία που ως γεγονός επηρεάζει όλη την ελληνική οικονομία, από τον προϋπολογισμό μέχρι και την οικονομία, όλα συνηγορούν ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο. Τελευταίο κρούσμα η υπόθεση με το στέγαστρο Καλατράβα το οποίο εδώ και χρόνια ήταν ακατάλληλο και παρόλα αυτά το ΟΑΚΑ φιλοξενούσε αγώνες και συναυλίες συνεχώς.

Φθείρεται η κυβέρνηση


Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν μία ακύρωση του αφηγήματος Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος. Μέχρι τώρα, η μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια του Μαξίμου με το αζημίωτο στα εκδοτικά κέντρα και η έλλειψη αντιπολίτευσης λόγω φθοράς του Α.Τσίπρα, άφηναν στο απυρόβλητο τον Πρωθυπουργό. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως, βλέπουμε ξεκάθαρη χειροτέρευση της αξιολόγησης της κυβέρνησης και τον μόνο που αντιστέκεται στην φθορά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρόλο που όλα βρίσκονται σε εξάρτηση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Αντιπολίτευση μόνο όταν ανδρωθεί ο Κασσελάκης

Αντιπολίτευση δεν υπάρχει, όμως, η περίπτωση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει και ακούγεται. Θα χρειαστεί χρόνο και «ιδιαίτερα μαθήματα» για να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Βουλή και να δημιουργήσει αντιπολιτευτικό ρεύμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά δεν υπάρχει χώρος για να διοχετευτεί.
Στον ΣΥΡΙΖΑ αργά η γρήγορα θα φύγει το αριστερό ρεύμα, η Ομπρέλα, και ή θα σχηματίσει κάτι νέο για τις ευρωεκλογές ή θα πάει στο ΚΚΕ, του οποίου τα αυξημένα ποσοστά έχουν καταγραφεί ήδη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη θα κινηθεί πιο νεωτερικά και πιο κεντρώα στο χώρο που κινείται το ΠΑΣΟΚ.
Γι΄αυτό και δεν τον νοιάζει εάν φύγει η Ομπρέλα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πολλά αρνητικά. Καταρχάς, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι έχει χαμηλότερη δημοτικότητα και από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το καταφέρεις αυτό… Ενώ στα δεξιά, αν εξαιρέσουμε τον Βελόπουλο που «τσιμπάει» ποσοστά, οι Σπαρτιάτες και η ΝΙΚΗ έχουν πέσει πάρα πολύ. Κοινώς, αντιπολίτευση δεν υπάρχει, παρά μόνο εάν μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης