Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκαλης (ευρωβουλευτής): Δέσμευση του επιτρόπου Maros Sefcovic για «κοινωνική κλιματική πρόνοια»

Κόκκαλης (ευρωβουλευτής): Δέσμευση του επιτρόπου Maros Sefcovic για «κοινωνική κλιματική πρόνοια»
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θύμισε την ρήση του κ. Timmermans ότι “η Πράσινη Μετάβαση θα ολοκληρωθεί μόνο αν είναι Δίκαιη Μετάβαση”
Υπέρ της «κοινωνικής κλιματικής πρόνοιας» δεσμεύτηκε ο Επίτροπος Maros Sefcovic σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονιστή της LEFT/GUE στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Πέτρου Κόκκαλη, κατά την ακροαματική διαδικασία εκλογής του Επιτρόπου στα νέα του καθήκοντα, στη θέση του απερχόμενου Franz Timmermans.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θύμισε την ρήση του κ. Timmermans ότι “ η Πράσινη Μετάβαση θα ολοκληρωθεί μόνο αν είναι Δίκαιη Μετάβαση”.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ρώτησε τον Maros Sefcovic, «πώς θα βοηθήσει η Κομισιόν προκειμένου τα Κράτη-Μέλη να ξεπεράσουν τις αδράνειες και τις δυσκολίες τους, στο δρόμο για μία νέα κοινωνική κλιματική πρόνοια».
Ο Επίτροπος συμφώνησε με τον ευρωβουλευτή πως απαιτείται δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και υπενθύμισε πως η ΕΕ πετυχαίνει ήδη μείωση των θανάτων λόγω περιβαλλοντικής ρύπανσης, ενώ αναφέρθηκε στις θέσεις εργασίας, με καλές αμοιβές που φέρνει ο ανταγωνισμός της Ευρώπης με την Κίνα και τις ΗΠΑ, στην πράσινη τεχνολογία.
Σε δεύτερη ερώτηση του κ. Κόκκαλη για τις αδράνειες των κρατών ως προς τις δράσεις του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου, ο Επίτροπος συμφώνησε ότι «οι δομές διακυβέρνησης πολλών κρατών-μελών ως έχουν σήμερα θα δυσκολευτούν στη διπλή πρόκληση της ταυτόχρονης κλιματικής και κοινωνικής πολιτικής και πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει η αρωγή της ΕΕ για την εξεύρεση λύσεων στις εθνικές πολιτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης