Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Πυρά Κωνσταντοπούλου στην Αγαπηδάκη: «Διαβεβαιώνατε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το νερό στο Βόλο»

Βουλή - Πυρά Κωνσταντοπούλου στην Αγαπηδάκη: «Διαβεβαιώνατε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το νερό στο Βόλο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαφώνησε με την «τιμωρία» του προσωπικού που δεν είναι εμβολιασμένο
«Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα της ανασφάλειας στους πολίτες» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» στην Ολομέλεια.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων των ανθρώπων» και παρατήρησε πως «η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει φέρει μια θεσμική παρέμβαση και μεταρρύθμιση για την Υγεία».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερία αναφέρθηκε συγκινημένη στον παππού της Γιάννη Αλεξίου, που ήταν «ο γιατρός των φτωχών στην Βόρεια Εύβοια» που πήγαινε με τα πόδια και στον τελευταίο χωριό και στον τελευταίο άνθρωπο που τον είχε ανάγκη, λέγοντας ότι αυτά είναι τα λαμπρά παραδείγματα «λειτουργού της ιατρικής και δημόσιου άνδρα».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «κανένας δεν μπορεί, σε καμία γωνιά της χώρας να αφεθεί χωρίς φροντίδα» και αποδοκίμασε ότι «σήμερα ένα παιδί στο Καστελόριζο αφέθηκε αβοήθητο από το Κράτος και οι γονείς του χρειάσθηκε να καταφύγουν στην Τουρκία» πρόκειται είπε «για μια εθνική υπαναχώρηση όταν ένας ακρίτας, ένα παιδί της ακριτική Ελλάδας δεν έχει τα δέοντα».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι «η αντίληψη της κυβέρνησης για την δημόσια Υγεία είναι ίδια με εκείνη που την αποψίλωσε από γιατρούς, πραγματικές δαπάνες και όχι αυτές της Siemens, από το κλείσιμο και των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας τα χρόνια των Μνημονίων» Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας την περίοδο του κορωνοϊού έδειξε ποια είναι η αντίληψή της για τα δημόσια Υγεία και την ανάγκη ενίσχυσή της». «Εμείς», είπε, «όταν λάβαμε μια μικρή χρηματοδότηση, τότε, δαπανήσαμε το ¼ της χρηματοδότησης αυτής για να δωρίσουμε τρείς κλίνες ΜΕΘ και δύο κλιβάνους στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, έναν υπερσύγχρονο καρδιογράφο όπως και ένα άλλο υπερσύγχρονο μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων αλλά και σε κινηματικές πρωτοβουλίες όπως σε κοινωνικά ιατρεία».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου διαφώνησε με τις παρατάσεις των υπερωριών που εισάγονται με διάταξη του νομοσχεδίου. Στην τιμωρία προσωπικού που δεν είναι εμβολιασμένο. Στην διατήρηση των προστίμων σε όσους πολίτες δεν εμβολιάστηκαν. Παρατήρησε πως μέχρι σήμερα δεν έχουν λύση στα προβλήματα του ΕΚΑΒ. Η κατάσταση στην δημόσια Υγεία, είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στον υπουργό Υγεία πως «είναι τραγική». Εγκάλεσε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ότι απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή την διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε υγειονομικό πρόβλημα με το νερό στον Βόλο.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση ότι βασανίζει τους υγειονομικούς με παρατάσεις και ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας αντί να τους μονιμοποιήσεις. Η νομοθέτηση αυτή είπε «δημιουργεί σε όλους τους τομείς την εικόνα της ανασφάλειας στον πολίτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης