Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φαναράς (Metron Analysis): Αν και ακραίο, δεν αποκλείεται η ΝΔ να πάρει και τις 13 Περιφέρειες

Φαναράς (Metron Analysis): Αν και ακραίο, δεν αποκλείεται η ΝΔ να πάρει και τις 13 Περιφέρειες
Αρναουτάκης στην Κρήτη και Χαρδαλιάς στην Αττική μπορεί να βγουν από την πρώτη Κυριακή λέει ο κ.Φαναράς
Την εκτίμηση πως αν και πρόκειται για ακραίο σενάριο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ΝΔ να επικρατήσει και στις 13 Περιφέρειες της χώρας διατύπωσε ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.
«Εκείνο που φαίνεται από όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο από όλα είναι ότι θα «καθαρίσει» από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη και αυτό φαίνεται.
Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο.
Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα. (…)
Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Φαναράς.
Ερωτηθείς εάν ο στόχος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για «13 περιφέρειες στις 13» ο κ. Φαναράς, χαρακτήρισε μεν τον στόχο αυτό «μαξιμαλιστικό» ωστόσο προσέθεσε πως σε ένα ακραίο σενάριο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή, αλλά περιορισμένη και αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, σημείωσε, καθώς ύστερα από τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή 20 μονάδες κάτω.
«Και αυτό θα έλεγα ότι είναι και η αίσθηση της κοινωνίας.
Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης