Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διμέτωπο Κασσελάκη απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ανοίγματα στο Κέντρο - Δεν προβληματίζει η αποχώρηση της αμελητέας Ομπρέλας

Διμέτωπο Κασσελάκη απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ανοίγματα στο Κέντρο - Δεν προβληματίζει η αποχώρηση της αμελητέας Ομπρέλας
Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει με την στρατηγική να αναδεικνύει μία τρύπα ή αστοχία ή παράλειψη της κυβέρνησης κάθε μέρα
Δομική αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ειδικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει με την στρατηγική να αναδεικνύει μία τρύπα ή αστοχία ή παράλειψη της κυβέρνησης κάθε μέρα με σκοπό να γίνεται συζήτηση και να αρχίσει η κοινωνία να προβληματίζεται και να μπαίνει στο «τρυπάκι» της κριτικής.

Αντιπολίτευση κάθε μέρα

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, όλα τα δελτία τύπου και οι εμφανίσεις-επιθέσεις του Κασσελάκη συζητούνται λεπτομερώς και γίνονται με επαγγελματικό τρόπο.
Για παράδειγμα, η εμφάνιση Κασσελάκη στο Βόλο όπου φτυάρισε σε σπίτι πλημμυροπαθή έγινε επίτηδες επειδή ο δήμαρχος Βόλου Α.Μπέος τον παρακίνησε δημοσίως πριν λίγες μέρες να πιάσει καμία τσάπα και να βοηθήσει τον κόσμο του Βόλου.
Έτσι και έκανε…

Το μαλακό υπογάστριο της ΝΔ

Επίσης, δεν είναι τυχαίο που στην χθεσινή του αντιπολιτευτική άσκηση περιελάβανε τον Κώστα Καραμανλή, το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το πόρισμα για το στέγαστρο Καλατράβα και φυσικά την τραγική ομολογία ότι «χάθηκε το manual» της συντήρησης. Ουσιαστικά, έπιασε την πιο τραγική στιγμή της πρώτης κυβερνητικής θητείας Μητσοτάκη, έπιασε τον πιο αποτυχημένο υπουργό (και δεν είναι μόνο τα Τέμπη) και συνολικά ανέδειξε την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και την γραφειοκρατία όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να πείσει ότι «συγκρούεται με το βαθύ κράτος»…

Πρώτα πολιτική ενδυνάμωση και μετά Βουλή

Ο σχεδιασμός του Στέφανου Κασσελάκη είναι να «προπονηθεί» καλά προκειμένου να μπει στην Βουλή, διότι καλώς ή κακώς εκεί δίνονται οι καθοριστικές μάχες. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, θα προχωρήσουν οι εξελίξεις. Την Πέμπτη, θα έχουμε «νέα σκιώδη κυβέρνηση» από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή νέο κύκλο τομεαρχών. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν θα υπάρχει στέλεχος από την αριστερή πτέρυγα η οποία έχει αποφασίσει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να αποχωρήσει ή τουλάχιστον να δημιουργήσει σαματά στο Συνέδριο. Το οποίο, όμως, δεν θα γίνει άμεσα, όλοι πιστεύουν ότι θα μεταφερθεί χρονικά το Φεβρουάριο. Μέχρι τότε ο Στέφανος θα έχει μάθει τα κατατόπια, θα έχει κάνει τις εσωτερικές και διεθνείς επαφές, ήδη σήμερα θα βρίσκεται στη Κύπρο.

Δεν φοβίζουν οι δυνάμεις της Ομπρέλας

Στο επιτελείο του νέου αρχηγού έχουν συζητήσει για τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις.
Καταρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση και ακόμα και έτσι τα ποσοστά του είναι στα ίδια επίπεδα των εκλογών.
Παρατηρείται μία μετατόπιση αριστερών ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ, όμως, στη Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ακόμα και να υπάρξει αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας δεν θα ζημιωθεί τραγικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καταρχάς, το ΚΚΕ δεν θα τους δεχτεί όλους.
Δέχτηκε τον Μηλιό και την Ξυροτήρη γιατί δεν είχαν μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα γίνει το ίδιο όμως με άλλους της Ομπρέλας διότι έχουν κυβερνήσει, έχουν πάρει θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, η στόχευση Κασσελάκη είναι να επαναφέρει το Κέντρο στον ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που το 2019 ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και το 2023 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ.

Στόχος το ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι που έφυγαν

Μάλιστα, σκέφτεται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να αρχίσει ένα δομικό σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ ώστε μέχρι τις ευρωεκλογές να ανοίξει την διαφορά και να έχουν επιστρέψει όσοι έφυγαν.
Άλλωστε, η περίπτωση του άφθαρτου Κασσελάκη δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική εξουσίας κάτι που έλειπε καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει.
Και με αυτό το σκεπτικό θα γυρίσουν πολλοί που νόμισαν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άλλωστε και οι περισσότεροι πασοκογενείς θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, είναι σημαντικό στις ευρωεκλογές τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να έχουν ξεφουσκώσει και να επιστρέψουν κεντροαριστεροί ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προβλήματα, ήδη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει ανεβάσει τον πηχη για τον πρώην φίλο του Ν.Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν γίνει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές τότε ο Ανδρουλάκης θα αμφισβητηθεί…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης