Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας): «Σύγκρουση συμφερόντων Ντ. Μπακογιάννη - Κ. Μητσοτάκη για την ψήφο στην ΑΔΑΕ»

Kωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας): «Σύγκρουση συμφερόντων Ντ. Μπακογιάννη - Κ. Μητσοτάκη για την ψήφο στην ΑΔΑΕ»
«Θεωρούμε άκυρους τους διορισμούς σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ» διαμηνύει η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια.
«Ο κόσμος πρέπει να είναι ενήμερος για το αν υπήρχαν πρόσωπα και κόμματα που είχαν σύγκρουση συμφερόντων», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, που αποφάσισαν την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.
«Με βάση τις ομολογίες του ίδιου του κ. Βελόπουλου για τον έλεγχό του από το ΕΣΡ, και τα συμφέροντα συνεπώς που έλκει από τις αποφάσεις του ΕΣΡ, υπήρχε και σύγκρουση συμφερόντων του κόμματος αυτού», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «Επίσης, όταν ελέγχεται το πρωθυπουργικό γραφείο και ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και στην κ. Μπακογιάννη, η οποία έδωσε την καθοριστική ψήφο για τον διορισμό που αφορά την ΑΔΑΕ».
Λυπάμαι που δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και που αποφύγατε θεσμική συζήτηση, είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «Εμείς εξακολουθούμε να ζητάμε τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και βεβαίως, θεωρούμε άκυρους τους διορισμούς αυτούς που έγιναν, διότι συνιστούν ακραίες παρεμβάσεις σε διαδικασίες ελέγχου και διαφάνειας, συνιστούν παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και επειδή συμμετείχαν στη διαδικασία πρόσωπα που έχουν σύγκρουση συμφερόντων».
Στο κλίμα αυτό, η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στα έδρανα της κυβέρνησης αλλά και της Ελληνικής Λύσης και δήλωσε: «Συμπράξατε σε μια παρασκηνιακή διαδικασία, άκρως επιλήψιμη, που συνιστά παρέμβαση σε ανοιχτή διαδικασία ελέγχου του πρωθυπουργικού γραφείου, της ΕΥΠ και συγγενούς του πρωθυπουργού. Επρόκειτο την Παρασκευή να γίνει συνεδρίαση της ΑΔΑΕ. Παρεμβήκατε για να αλλάξει η σύνθεση και να μην γίνει η συνεδρίαση. Ζητήσαμε να έρθουν προς ακρόαση τα πρόσωπα. Αυτό δεν έγινε. Ο κ. Τασούλας και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι' αυτό που έγινε».
Την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν νωρίτερα οι ενστάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Γαβρήλου, που ζητούσε να προηγηθεί στο βήμα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.
Καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ανέβει στο βήμα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να αρχίσει την ομιλία της διότι διέκοπτε παραπονούμενος ο κ. Γαβρήλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε: «Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η θέση σας, διότι ο δικός σας πρόεδρος δεν θέλει να μπει στη Βουλή, έρχεται μόνο ως επισκέπτης και αφήνει να τον αποκαλούν Φαμελλάκη, Μασελάκη και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Και εσείς επίσης δεν τον θέλετε μέσα στη Βουλή…».
Δεν υπάρχει κοινοβουλευτικό προηγούμενο τέτοιας αντίδρασης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην μιλήσει αρχηγός κόμματος, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τις επιθέσεις εναντίον εκείνων που έδωσαν μάχες εντός και εκτός Βουλής.
«Την ώρα που κάποιοι κάνουν επικοινωνιακά σόου, η Θεσσαλία έχει βουλιάξει, οι άνθρωποι αρθρώνουν κραυγές αγωνίας και εσάς σας θίξαμε τον αρχηγό», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αντιδρώντας στη διακοπή της ομιλίας της από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης