Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μεταξύ των πρώτων 20 χωρών σε άμεσες ξένες επενδύσεις

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μεταξύ των πρώτων 20 χωρών σε άμεσες ξένες επενδύσεις
Το σχόλιο Γεωργιάδη για την έκθεση της Ε&Υ
Σχετικά Άρθρα
Οι άμεσες ξένες επενδύσεις της τελευταίας τριετίας αθροιστικά στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύουν το 35% του συνόλου των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 23 χρόνια και αυτό επετεύχθη χάρη στη σκληρή δουλειά, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι μόνο το 2022 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 47 άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ), έναντι 30 το 2021.
Ο αριθμός αυτός κατατάσσει - για πρώτη φορά - την Ελλάδα στις πρώτες 20 χωρες και αποτελεί, με διαφορά, την καλύτερη επίδοση της χώρας από την έναρξη της παγκόσμιας σειράς ερευνών Attractiveness Survey της EY το 2000», υπογραμμίζει, σχολιάζοντας την έκθεση της Ernste & Young που αποτυπώνει την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού,
Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει:
«Από την έκθεση της EY για τις επενδύσεις συνολικά στην Ευρώπη καταγράφεται ότι το 2022 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 47 άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ), έναντι 30 το 2021.
Ο αριθμός αυτός κατατάσσει - για πρώτη φορά - την Ελλάδα στις πρώτες 20 χωρες και αποτελεί, με διαφορά, την καλύτερη επίδοση της χώρας από την έναρξη της παγκόσμιας σειράς ερευνών Attractiveness Survey της EY το 2000. Αθροιστικά, οι επενδύσεις της τελευταίας τριετίας αντιπροσωπεύουν το 35% του συνόλου των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 23 χρόνια.
Καταγράφεται, επίσης, μία συνεχιζόμενη βελτίωση της ποιοτικής σύνθεσης των επενδύσεων, με μεγαλύτερη διασπορά σε περισσότερες δραστηριότητες και σημαντικό ποσοστό να κατευθύνεται σε δραστηριότητες έντασης γνώσης με σχετικά υψηλή προστιθέμενη αξία και κλάδους, όπως του λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής, που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας. Αισθάνομαι Υπερήφανος για την σκληρή δουλειά που κάναμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα τελευταία 4 χρόνια. Ευχαριστώ όλους μου τους συνεργάτες και κυρίως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Εμπιστοσύνη του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης