Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Σακελλαροπούλου ο Κασσελάκης: Υπέρ της συναίνεσης στον βαθμό που υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με αποδοτικό τρόπο

Στην Σακελλαροπούλου ο Κασσελάκης: Υπέρ της συναίνεσης στον βαθμό που υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με αποδοτικό τρόπο
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Στέφανος  Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Στην κλιματική κρίση και στις συναινέσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων επικεντρώθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η κα Σακελλαροπούλου τον συνεχάρη και από κοντά για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, ενώ υπογράμμισε πως η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Πρόσθεσε ότι αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις.
«Όπου μπορεί πρέπει να βρίσκονται, να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά η κα Σακελλαροπούλου.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και τόνισε πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ, υπάρχει, θα μας ακολουθεί μάλλον για αρκετό καιρό δυστυχώς, κι αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Και από μεριάς μας, στον βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης».
Ακολουθεί ο διάλογος της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Στ. Κασσελάκη:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλημέρα, καλώς ήρθατε. Θέλω να σας συγχαρώ και από κοντά για την ανάδειξή σας στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα που καλείστε να ασκήσετε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Στο παγκόσμιο σκηνικό, αλλά και στη χώρα μας, τα προβλήματα δεν λείπουν, συνεχώς.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έτσι είναι, είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα, έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες, τις φυσικές καταστροφές, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριάς μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το εύχομαι. Γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολα σύντομα. Επομένως πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, όπως είδαμε και στον Έβρο, καθώς και στη Θεσσαλία όπου το φαινόμενο είχε μεγάλη ένταση, δημιουργούνται μεγάλες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε, πυρκαγιές στον βορρά, πλημμύρες στο κέντρο της χώρας.
Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις. Όπου μπορεί πρέπει να βρίσκονται, να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, όπως είπατε κι εσείς. Και τι θα γίνει όταν θα σβήσουν τα φώτα από αυτούς τους ανθρώπους;
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτα. Κι όπως λέτε, η κλιματική κρίση είναι εδώ, υπάρχει, θα μας ακολουθεί μάλλον για αρκετό καιρό δυστυχώς, κι αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Και από μεριάς μας, στον βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό θα είναι το καλύτερο.
ptd-kass2_1.JPG
Συνάντηση Κασσελάκη με Φίλη

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης μετέβη στο γραφείο του στη Βουλή, όπου συναντάται με τον Ν. Φίλη.
Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνάντηση με καλή διάθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης