Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για ΟΑΚΑ: Δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων - Διαχρονική παράλειψη για τη συντήρηση

Βορίδης για ΟΑΚΑ: Δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων - Διαχρονική παράλειψη για τη συντήρηση
"Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια τοποθέτηση που μηδενίζει την παρουσία τη συνεισφορά του κράτους. Το κράτος είναι παρών. Στο μυαλό του Κασσελάκη το κράτος είναι απών", είπε ο Μ. Βορίδης
Προφανώς και δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ΟΑΚΑ, «υπήρξε διαχρονική παράλειψη για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων - και όχι μόνο αυτών. Εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση, η οποία είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα αυτό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «το 2021 δεσμεύτηκαν ποσά. Είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει ποσά, 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ. Ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης. Προκηρύχθηκε η μελέτη, ο διαγωνισμός, μεγάλος διαγωνισμός, διεθνής, γιατί τα ποσά ήταν μεγάλα. Ο διαγωνισμός στην πρώτη φάση του υπήρξε άγονος. Η έκθεση η πρώτη, το 2020, εξ όσων γνωρίζω και όσα διάβασα στα ΜΜΕ, τη λέξη «επικίνδυνο από στατικής πλευράς» δεν τη λέει. Το «προβλήματα από επικίνδυνο στατικά» είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις μια έκθεση ή ένα συμπέρασμα ή μια αναφορά που να λέει «ξέρετε εδώ υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να τα φροντίσουμε» και τελείως διαφορετικό το να έχεις μια έκθεση ή μια που σου λέει «εδώ έχω πρόβλημα στατικότητας».
«Αυτός ο οποίος λέει ότι δεν πρέπει να μπει κόσμος μέσα είναι αυτός που χαρακτηρίζει «επικίνδυνο από στατικής πλευράς». Αυτό έγινε προχθές, το 2023, που κλείνει (το ΟΑΚΑ). Την προηγούμενη Παρασκευή ή Πέμπτη, παραδίδεται η μελέτη που αναφέρεται σε κίνδυνο στατικότητας. Με το που αναφέρεται ο κίνδυνος στατικότητας (το ΟΑΚΑ) κλείνει», πρόσθεσε.

Για Κασσελάκη

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, από τη Θεσσαλία για ανυπαρξία κράτους, ο κ. Βορίδης τις χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου «για τον απλούστατο λόγο, ότι ο κρατικός μηχανισμός κάτω από ακραία φυσικά φαινόμενα, ανεπανάληπτα και άνευ προηγουμένου έχει κάνει χιλιάδες διασώσεις».
Όπως είπε, «”το ανύπαρκτο κράτος που δεν το βλέπει κανείς”… Έχουν γίνει χιλιάδες απαντλήσεις έχουν φτιαχτεί ατελείωτες βλάβες της ΔΕΗ. Το κράτος και υπάρχει και ήρθε να γιατρέψει πληγές που προήλθαν από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια τοποθέτηση που μηδενίζει την παρουσία τη συνεισφορά του κράτους. Το κράτος είναι παρών. Στο μυαλό του Κασσελάκη το κράτος είναι απών».
Υπογράμμισε ότι το κράτος δεν είναι ένα υπάλληλος για να καθαρίσει τις λάσπες μέσα στο σπίτι, η έννοια της παρουσίας του κράτους είναι ότι δίνει τα 6.600 ευρώ με πάρα πολύ γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο ώστε ο άνθρωπος που είναι στις λάσπες να καθαρίσει το σπίτι, και αν χρειαστεί να πάρει καινούργια έπιπλα να μπορέσει να το ξαναφτιάξει αυτή είναι η παρουσία του κράτους.
«Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι κάτω μέσα μια πραγματική δυσκολία και πρωτόγνωρα φαινόμενα τα οποία δημιουργούν μεγάλη πίεση στο μηχανισμό θα βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε για ‘’το τι ωραία που είναι τα πράγματα’’. Προφανώς υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες… Από το να πεις αυτό, μέχρι να πεις ‘’το κράτος δεν υπάρχει πουθενά’’ αυτός ο μηδενισμός, τη στιγμή που υπάρχει πείρα των ανθρώπων για την παρουσία όλου του κρατικού μηχανισμού, έχει απόσταση» , συμπλήρωσε.

Για Μπέο

«Έχουμε δώσει υποστήριξη σε 13 περιφερειάρχες και σε 3 δημάρχους και αυτός είναι ο στόχος (η νίκη)» , υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.
Κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση στηρίζει τον δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, είπε ότι «τον στηρίζουμε τόσο ακριβώς όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς το ίδιο όμως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης