Πολιτική

Τους ξεσκέπασε ο Κασσελάκης… – Ο υπόγειος ρόλος Βελόπουλου υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι κεραλοιφές και τα… ανταλλάγματα

Τους ξεσκέπασε ο Κασσελάκης… – Ο υπόγειος ρόλος Βελόπουλου υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι κεραλοιφές και τα… ανταλλάγματα
Με τις ψήφους της Ελληνικής Λύσης η κυβέρνηση άλλαξε την σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, βάζοντας ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Πλέον και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει το κρυφό ρόλο του Κυριάκου Βελόπουλου να στηρίζει στα πολύ δύσκολα την κυβέρνηση με ξεκάθαρα ανταλλάγματα.
Με τις ψήφους της Ελληνικής Λύσης η κυβέρνηση άλλαξε την σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, βάζοντας ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Όλοι έψαχναν να βρουν γιατί ξαφνικά η Ελληνική Λύση ψηφίζει υπέρ της αλλαγής των μελών της ΑΔΑΕ και τελικά όλα βρίσκουν εξήγηση.

Οι φορολογικές παραβάσεις

Σύμφωνα με πηγές από την ΑΑΔΕ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.
Τα βιβλία είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%.
Οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία (που ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου), ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.
Οι διαφορές στον ΦΠΑ μόνο για το 2017 ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, ενώ για επόμενα εξι χρόνια μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Το ΕΣΡ έχει επιβάλει μεγάλα πρόστιμα στα κανάλια Βελόπουλου

Με αφορμή αυτές τις φορολογικές παραβάσεις και με δεδομένο ότι εις βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου εκκρεμεί πρόστιμο πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΡ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν σοβαρές υπόνοιες ότι αυτή η σύμπλευση να υποκρύπτει μία υπόγεια συνεννόηση με την κυβέρνηση.
Στο ΒΝ έχουν επανειλημμένα εκφράσει το σκοτεινό ρόλο του Κυριάκου Βελόπουλου διαχρονικά στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στην ελληνική Δεξιά.
Για παράδειγμα, είχαμε αναφέρει παλαιότερα τις ομιλίες του στην Βουλή σχετικά με τις υποκλοπές που έριχνε τη μπάλα στην κερκίδα αναφέροντας περιστατικά που συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ το προκείμενο ήταν οι υποκλοπές επί ΝΔ.

Κάψα να αποδομήσει τον Κασσελάκη

Το ΒΝ, επίσης, έχει εστιάσει και στην ιδιαίτερη κάψα του Βελόπουλου να αποδομήσει τον Στέφανο Κασσελάκη κατηγορώντας την πεθερά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει δοσοληψίες με το ελληνικό δημόσιο.
Γιατί ένα μικρό κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας να είναι τόσο επιθετικό απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι απέναντι στην κυβέρνηση;
Μάλιστα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσω πιέσεων στο εκλογοδικείο έχει φέρει το κόμμα Σπαρτιάτες λίγο πριν την διάλυση, θα πρέπει να πούμε ότι είναι κάτι που ευνοεί πολύ το κόμμα Βελόπουλου και αυτό έχει φανεί και στις δημοσκοπήσεις.
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα μετά από συνεννόηση στελεχών με τον Στέφανο Κασσελάκη και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στην Βουλή, σημειώνοντας ότι διαφορετικά «η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με τον Βελόπουλο θα έχει και “άρωμα” φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης