Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας (ΥΠΑΝ): Δεν διαπιστώθηκαν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά για τη Θεσσαλία

Σκρέκας (ΥΠΑΝ): Δεν διαπιστώθηκαν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά για τη Θεσσαλία
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι τώρα δεν διαπιστώθηκαν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά στη Θεσσαλία οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη καταστροφή, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλ. Καζαμία με θέμα «Η αισχροκέρδεια στα τρόφιμα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».
Σημείωσε επίσης ότι οι έλεγχοι και οι τιμοληψίες στη Θεσσαλία είναι συνεχείς.
Όπως είπε, οι μεταβολές των τιμών ακολουθούν τις τιμές των τιμών στη χοντρική. Συγκεκριμένα για τις ντομάτες, έφερε ένα παράδειγμα της 25ης Σεπτεμβρίου, σε 15 σημεία ελέγχου στη Μαγνησία, με τιμές από 1,50 ευρώ, 1,70 ευρώ έως και 2,20 ευρώ το κιλό, η ντομάτα κατηγορίας Α. Αντίστοιχα στην Καρδίτσα, ήταν στα 2,50 ευρώ το κιλό η ντομάτα, στις 20 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, εξήγησε ο κ. Σκρέκας, δεν διαπιστώθηκαν, τουλάχιστον την τρίτη και μετά ημέρα, που βγήκαν τα συνεργεία και κάνανε ελέγχους, δεν διαπιστώθηκαν τιμές 3,50 ευρώ, 4,50 ευρώ και 5 ευρώ το κιλό η ντομάτα, που αναφέρθηκαν σε ορισμένα κανάλια. Αυτό, δεν σημαίνει ότι εμείς έχουμε χαλαρώσει τους ελέγχους υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ελέγχων στη Θεσσαλία που επιβλήθηκαν πρόστιμα ως εξής: Έχουν επιβληθεί σε έξι περιπτώσεις πρόστιμα από 5.000 ευρώ (30.000 ευρώ συνολικά) σε μικρές επιχειρήσεις, που πουλούσαν το εμφιαλωμένο νερό πάνω από την οριζόμενη τιμή πώλησης. Επίσης, σε 11 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε ό,τι αφορά την μη αναγραφή σε πινακίδα σχετικά με την τιμή του εμφιαλωμένου νερού, μία παράβαση και πρόστιμο 100.000 ευρώ σε μία εταιρεία η οποία πουλούσε απομιμητικά προϊόντα, τέσσερις παραβάσεις για έλλειψη τιμής σε άλλα είδη (πέρα από το νερό) και μία παράβαση για έλλειψη πινακίδας με την επισήμανση «κατεψυγμένο» για ένα πωλούμενο είδος.
Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας είπε ότι οι ενοχές της κυβέρνησης ότι παρεμβαίνει στους μηχανισμούς της αγοράς την κάνει να επιβάλλει ήπια πρόστιμα, παρότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης είχαν πει ότι θα τσακίσουν τους αισχροκερδούντες. Ο κ. Σκρέκας σχολίασε ότι τα πρόστιμα στη Θεσσαλία ήταν σε μίνι μάρκετ τα οποία θα έχουν δυσκολία να τα αποπληρώσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης