Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δάγκα (ΚΚΕ): Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο λαός μπορεί να ακουμπήσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα

Δάγκα (ΚΚΕ): Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο λαός μπορεί να ακουμπήσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα
«Εξήγγειλε πράγματα που περιέχονται στο πρόγραμμα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, όπως η πρόταση για μισθοφορικό στρατό» επισημαίνει η κ. Δάγκα για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Στη «συνολική προσπάθεια αναμόρφωσης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς το σύστημα έχει ανάγκη από μία εναλλακτική στην κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤNews.
Όπως τόνισε, «η εκλογή του νέου προέδρου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί και είχε αναλάβει να διαχειριστεί υποθέσεις του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και κατά την κυβερνητική του θητεία».
Όσο για τις πολιτικές θέσεις, ο νέος πρόεδρος «εξήγγειλε ορισμένα πράγματα που περιέχονται στο πρόγραμμα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, όπως η πρόταση για μισθοφορικό στρατό, ενώ προσπαθεί να πείσει ότι μπορούν να ταιριάξουν τα συμφέροντα εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων».
«Την ίδια ώρα», σημείωσε, «δεν είναι κενό πολιτικού περιεχομένου το όλο επιτελείο που τον υποστήριξε και μετά την εκλογή του που απαρτίζεται από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υλοποίησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στελέχη δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως και αυτά που δεν τον στήριξαν, παρά τις διαφορές τους».
Κατέστησε σαφές ότι «το ΚΚΕ απευθύνεται σε εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές αγροτες και νέους που βλέπουν καθημερινά αδιέξοδα στη ζωή τους, και τους λέμε ότι μπορούν να ακουμπήσουν στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και αυτό να εκφραστεί και στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».
«Αν κάτι επιβεβαιώνεται από αυτές τις στιγμές που μας οργίζουν, που μας συγκλονίζουν ειναι ότι χρειάζεται να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης του εχθρικού κράτους και της εγκληματικής πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και πιο πριν οι προηγούμενες με επίκεντρο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, αυτή η εγκληματική πολιτική που με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ λέει ότι είναι προτιμότερο να δίνουμε αποζημιώσεις παρά να γίνουν αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα με κριτήριο τις ανάγκες».
Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα πλημμυροπαθών για ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, για μέτρα για την υγεία του λαού και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής.
«Αχτίδα φωτός», είπε χαρακτηριστικά, «σε αυτή την κατάσταση, ήταν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, σωματείων και μαζικών φορέων, που απέδειξαν ξανά ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».
Τέλος, αναφορικά με την ακρίβεια, η Β. Δάγκα υπογράμμισε ότι «απαιτούνται άμεσες ανάσες ανακούφισης του λαού και γι' αυτό πρέπει να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΚΚΕ για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση των έμμεσων φόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης