Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2023 η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο στη Βουλή - Σύντομα λύσεις για τις λίστες χειρουργείων

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2023 η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο στη Βουλή - Σύντομα λύσεις για τις λίστες χειρουργείων
Ετοιμάζεται ένα πρότυπο κέντρο για χημειοθεραπείες γυναικών με καρκίνο του μαστού στο Έλενα Βενιζέλου
Σχετικά Άρθρα
Κεντρικός άξονας μέχρι το τέλος του έτους είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο που θα έρθει στη Βουλή, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα που θα γίνουν, στις προσλήψεις, αλλά και στο θέμα των χειρουργείων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι οι νέες διοικήσεις θα επιλέγονται με κριτήρια ικανότητας και αντικειμενικά κριτήρια, ενώ θα υπάρχει αξιολόγηση.
Ανέφερε πως θα προηγηθεί πρωτοβουλία για να μπει τάξη στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις εφημερίες, ενώ οι επόμενες κινήσεις αφορούν την συνολική ανασύνταξη του ΕΚΑΒ και την ίδρυση ενός δικτύου 17 μονάδων για εγκεφαλικά επεισόδια που αποτελούν μάστιγα για την χωρά. Μάλιστα, σε περίπου 12 μήνες θα λειτουργούν, θα είναι στελεχωμένες όλες οι μονάδες, ενώ οι πρώτες 5 μονάδες θα λειτουργούν πλήρως σε τρεις μήνες.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2023 δρομολογείται νομοσχέδιο για να υπάρχουν εξειδικευμένες μονάδες για το τραύμα, ενώ αυτές τις ημέρες προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές, σε ένα μηνά θα προσληφθούν ακόμη 2.000 για να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και προβλέπονται άλλες 6.000 -6.500 προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές το επόμενο έτος.
Περαιτέρω, ο υπουργός ανέφερε για τους χρόνιους πάσχοντες ότι σήμερα ψηφίζεται διάταξη με την οποία τα φάρμακα θα πηγαίνουν με δαπάνες του Δημοσίου, στα σπίτια η στα νοσοκομεία που γίνεται η θεραπεία τους, κάτι που θα εφαρμοστεί από 1/1/2024.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται ένα πρότυπο κέντρο για χημειοθεραπείες γυναικών με καρκίνο του μαστού στο Έλενα Βενιζέλου, με την συμβολή μεγάλων χορηγιών, αλλά και πως πρέπει να γίνει παρέμβαση και για την νέα πανδημία που είναι η άνοια.

Για τις λίστες χειρουργείων

Σύμφωνα με τον υπουργό, συζητείται ότι στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει μια διάταξη που αφορά τις λίστες των νοσοκομείων και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για να υπάρχει μια κοινή λίστα για τα χειρουργεία και με ποιον τρόπο θα διανέμονται στα νοσοκομεία οι άνθρωποι που περιμένουν πολύ καιρό.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως σύντομα θα υπάρχουν λύσεις για τις λίστες χειρουργείων.

Για φάρμακα

Τέλος, ο υπουργός εξήγησε ότι το πρόβλημα με τα φάρμακα είναι παγκόσμιο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, δημιουργείται μηχανισμός που όλοι οι παράγοντες θα είναι on line, θα υπάρχει διαφάνεια και θα γνωρίζουν όλοι ποια φάρμακα είναι ελλειπτικά και ποια είναι σε περίσσευμα, ενώ στη συνέχεια θα φτάνει στο κινητό του καταναλωτή που θα του λέει ποιο φάρμακο υπάρχει η όχι.
Επιπλέον, στόχος είναι η διασύνδεση των νοσοκομείων, το ένα να συμπληρώνει το άλλο και όχι η συγχώνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης