Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για φορολογικές παραβάσεις Βελόπουλου: Ζημία 150.000 ευρώ μόνο το 2017

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για φορολογικές παραβάσεις Βελόπουλου: Ζημία 150.000 ευρώ μόνο το 2017
Η συμπόρευση Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πυρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις περί προνομιακής μεταχείρισης του Κυριάκου Βελόπουλου από την εφορία, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του TVXS, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του.
Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει:
«Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;
Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017;
Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;».
«Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και "άρωμα" φορολογικού σκανδάλου, εκτός από τη δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης