Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Στρατηγική του Κασσελάκη η τόση δημοσιότητα – Προτεραιότητα η αύξηση των εισοδημάτων

Βορίδης: Στρατηγική του Κασσελάκη η τόση δημοσιότητα – Προτεραιότητα η αύξηση των εισοδημάτων
"Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των εισοδημάτων γιατί είναι μόνιμη, ενώ η αύξηση των τιμών κάποια στιγμή θα περάσει.", τόνισε ο Μ. Βορίδης
Σχετικά Άρθρα
«Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι στρατηγική του ίδιου του κ. Κασσελάκη η τόση δημοσιότητα. Αν θες να αθληθείς χωρίς να ξέρει κανείς ή να πιείς καφές, μπορείς. Εννοώ ότι έχει επενδύσει σε αυτό, προφανώς επειδή δεν έχει κάτι άλλο να αναδείξει», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στο νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κλειστό ΟΑΚΑ και στο στέγαστρο Καλατράβα, αφού σημείωσε πως «δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια από το 2003 μέχρι και το 2021, τόνισε πως «η διαπίστωση της επικινδυνότητας έγινε μόλις παραλάβαμε την μελέτη η οποία παραγγέλθηκε από την δική μας κυβέρνηση. Δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα εδώ, εδώ είναι εξαιρετικά σύνθετο το ίδιο το έργο. Να δεχθώ την κριτική ότι πέρασαν τόσα χρόνια και δεν έγιναν οι έλεγχοι που έπρεπε, προφανώς και η περίοδος της κρίσης συνέβαλε, καθώς λογικά δεν θα ήταν προτεραιότητα των κυβερνήσεων».
«Το 2021 υπάρχουν ποσά που δεσμεύονται για την συντήρηση και μένουν στο ταμείο, ύψους 57 εκατομμυρίων. Γίνεται η μελέτη, μετά από έναν άγονο πρώτο διαγωνισμό. Η διαδικασία της επιλογής αναδόχου και συντάξεως της μελέτης πήρε 2 χρόνια».

Για ακρίβεια

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική για αύξηση του εισοδήματος των πολιτών ταυτόχρονα με τα μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας.
Όπως είπε, «ήταν λογική η πολιτική των επιδομάτων, όταν είχαμε μια κλειστή οικονομία λόγω πανδημίας και έπρεπε να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση των εισοδημάτων γιατί είναι μόνιμη, ενώ η αύξηση των τιμών κάποια στιγμή θα περάσει. Αν αυξήσουμε τον μισθό, το διαθέσιμο εισόδημα θα διατηρηθεί. Για την αισχροκέρδεια, έχουμε βάλει πλαφόν στο κέρδος κάνουμε ελέγχους και επιβάλουμε πρόστιμα».
Σημείωσε δε, πως «σε ορισμένες περιπτώσεις κρίσης είναι χρήσιμο να υπάρχουν παρεμβατικές πολιτικές [...] εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα επιδόματα είναι μόνιμες πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τη φτώχεια».
Εξήγησε πως «οι επιδοματικές πολιτικές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και δεν είναι οι σωστές πολιτικές ως προς αυτό, αλλά σε περιόδους κρίσης είναι εργαλεία, τα οποία παροδικά μπορεί να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα θέματα».
Κατά τον ίδιο, «η αύξηση των εισοδημάτων είναι σημαντική πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και έχει ένα πλεονέκτημα η αύξηση των εισοδημάτων: είναι μόνιμη. Η ακρίβεια, κάποια στιγμή, θα περάσει» και όταν φύγει, «το εισόδημα θα μείνει».

Για τον Μπέο

Με αφορμή τη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, και τη χειροδικία του σε βάρος πολίτη, ο κ. Βορίδης επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι η ΝΔ έχει δώσει στήριξη σε τρεις δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά) και στις περιφέρειες.
«Δεν θα ήταν η δική μου, αλλά αυτή είναι η συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς δεν λέμε σε κανέναν πολίτη τι να ψηφίσει και τι να κάνει στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας, στους οποίους έχει δώσει στήριξη η ΝΔ, η οποία δεν έχει δώσει στήριξη σε κανέναν άλλον Δήμο», πρόσθεσε.

Για αποζημίωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών

«Για πρώτη φορά θα υπάρξει αποζημίωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, με 40 ευρώ για κάθε μέλος την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ την δεύτερη Κυριακή όπου υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος», ανέφερε ο κ. Βορίδης με αφορμή την σχετική απόφαση της κυβέρνησης.
Εξήγησε πως αυτό γίνεται «πρώτον, γιατί υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να γίνει και δεύτερον, γιατί έχει παρατηρηθεί πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να διεξάγουν τις εκλογές συνήθως ο δικαστικός αντιπρόσωπος με ένα γραμματέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης