Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ολέθριο να μη γίνει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Θα διαμορφώσει την πυξίδα του κόμματος

Σκουρλέτης: Ολέθριο να μη γίνει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Θα διαμορφώσει την πυξίδα του κόμματος
Νομίζω ότι αυτό το συνέδριο θα διαμορφώσει, πέρα από τις απαντήσεις, την πυξίδα και τον προσανατολισμό είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως θα ήταν ολέθριο να μη γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ξέρει πότε αυτό θα γίνει.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open, ο κ.Σκουρλέτης είπε πως η τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που είχε διαμορφώσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου πήγαινε πακέτο με την προκήρυξη εκτάκτου συνεδρίου αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «και αυτό γιατί, αντιλαμβάνεστε, ότι τα ερωτήματα και τα προβλήματα γύρω από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα από μία εκλογική διαδικασία ενός προέδρου».
«Υπάρχουν βαθύτερες πολιτικά αιτίες, όλοι τότε εκτιμήσαμε ότι θα έπρεπε να τα συζητήσουμε.
Νομίζω ότι αυτό το συνέδριο θα διαμορφώσει, πέρα από τις απαντήσεις, την πυξίδα και τον προσανατολισμό» επισήμανε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι πολλά κεντρικά πολιτικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

Απαντήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον Κασσελάκη;

«Μπορεί κάποιος την επόμενη μέρα μιας διπλής εκλογικής συντριβής να έχει αυτή τη θέση;
Δεν πρέπει να κουβεντιάσουμε;
Θεωρούμε απλά και μόνο πως με την ανάδειξη Κασσελάκη στη θέση του προέδρου απαντήθηκαν τα ζητήματά μας;
Δεν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εκτιμήσουμε;
Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα;» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης, αναφέροντας πως «η Πολιτική Γραμματεία, επειδή είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο, πρέπει να συζητήσει και για την τρέχουσα συγκυρία».

Σενάρια διάσπασης

Για τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιεύματα για συνεδρίαση της «Ομπρέλας», είπε πως έγινε διαδικτυακή σύσκεψη ανθρώπων που βρίσκονται στο κλίμα αυτό αλλά και στελέχη ευρύτερα, πρώην βουλευτές, «που κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική και το μέλλον του χώρου μας».
«Ήταν στελέχη από όλη την Ελλάδα, τις δύο μέρες ξεπέρασαν τους 1.300» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

Τι είπε για Τσίπρα

Σε άλλη ερώτηση για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω από την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, είπε πως «είναι ο άνθρωπος που σφράγισε την πορεία του χώρου μας (...)».
«Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τώρα επέλεξε, σωστά κατά τη γνώμη μου, σε σχέση με τις υποψηφιότητες να μην δηλώσει την προτίμησή του.
Επέλεξε να μιλήσει για τα γεγονότα μέσω διαρροών.
Δεν το θεωρώ σωστό αυτό.
Όφειλε να μην αφήσει την εργαλειοποίηση του ονόματός του.
Δεν μπορούνε για τη βασική αντίπαλο του κ. Κασσελάκη να βγαίνουν εκατοντάδες στελέχη στο διαδίκτυο και να λένε πράγματα τα οποία, επιεικώς λέμε, ότι κινούνται στη σφαίρα της τοξικότητας» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.

Για Μπέο

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αχιλλέα Μπέου και στο περιστατικό με πολίτη του Βόλου.
«Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε. Ας ψηφίσει ο καθένας όποιον θέλει.
Υπάρχει όμως μια περίπτωση που την παρακολουθούμε σε πανελλαδική εμβέλεια, ενός ανθρώπου που χαστουκίζει, απειλεί και συμπεριφέρεται -το λιγότερο- σαν άνθρωπος της νύχτας.
Λόγω του ότι έχουν συμβεί όσα έχουν συμβεί στον Βόλο έχει προφανώς μια παραπάνω δημοσιότητα, είναι μέχρι τώρα ο δήμαρχος.
Θα σας παρακαλούσα, να τον ρωτάτε αν έχει δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι στους πολίτες και να κρίνουν οι πολίτες τελικά αν αυτό μπορεί να είναι το πρότυπο ενός ανθρώπου που κατέχει δημόσια θέση» επισήμανε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης