Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μόνιμα γερανοί και μοτοσικλέτες της Τροχαίας από σήμερα (2/10) στον Κηφισό - Οικονόμου: Θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση

Μόνιμα γερανοί και μοτοσικλέτες της Τροχαίας από σήμερα (2/10) στον Κηφισό - Οικονόμου: Θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση
«Aυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό», τόνισε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Μόνιμα γερανοί και μοτοσικλέτες της Τροχαίας από σήμερα (2/10) στον Κηφισό, με στόχο την αποσυμφόρηση, αλλά και να σταματήσει να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν σημειώνεται κάποιο ατύχημα ή βλάβη οχήματος.
Πρόκειται για μέτρα με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποιώντας ότι από σήμερα κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, σκοπός της κυβέρνησης είναι όταν γίνεται κάποιο τροχαίο να παρεμβαίνουν αμέσως και να απομακρύνουν τα οχήματα από τον Κηφισό ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας, αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» δήλωσε ο υπουργός , εξηγώντας ότι στις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.
Έτσι, «απο σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα», ενώ μοτοσυκλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας, ανέφερε.
«Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας πως «αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

Μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα

Ο υπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πράγματα ακόμη που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.
Όπως ανέφερε, «έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα», υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ, ενώ στους δρόμους υπάρχουν περισσότεροι τροχονόμοι.
«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε οτι πλέον στους δρόμους βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους, αλλά και πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων και την επιστροφή τους σε βασικές νευραλγικές υπηρεσίες του πεδίου, μία εκ των οποίων και η Τροχαία.

Για νέες ταυτότητες

Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια πληρότητα για Οκτώβριο και Νοέμβριο της τάξεως του 60 65%, ενώ θα ανοίξουν και άλλα 50.000 ραντεβού μέχρι τις 31/12 για την έκδοση νέων ταυτοτήτων, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
«Έχουμε μπροστά μας 2,5-3 χρόνια, έτσι ώστε το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού να αποκτήσει τις καινούργιες ταυτότητες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης