Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Υπήρξε κακόβουλη παραπληροφόρηση από διάφορα κέντρα για τις ταυτότητες

Οικονόμου: Υπήρξε κακόβουλη παραπληροφόρηση από διάφορα κέντρα για τις ταυτότητες
Kάθε εβδομάδα που περνάει θα γίνονται και περισσότερα ραντεβού διαθέσιμα στους πολίτες για να εκδώσουν το νέο δελτίο ταυτότητας δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ως ένα τεράστιο εγχείρημα χαρακτηρίζει τη μετάβαση από τα παλιά δελτία ταυτότητας, που θα ισχύουν έως το 2026, στα καινούργια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Απογευματινή Κυριακάτικη Έκδοση».
Επιπρόσθετα , όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου, τα παλιά δελτία ταυτοτήτων υπολείπονται δραματικά των σύγχρονων διεθνών δεδομένων ασφαλείας σε αντίθεση με τα καινούργια που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις, καθώς διαθέτουν ισχυρά και πλήρως επικαιροποιημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
«Με τα επιχειρήματά μας, το προηγούμενο διάστημα, καταφέραμε να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους, ακόμα και εκείνους που είχαν πέσει θύματα κακόβουλης παραπληροφόρησης από διάφορα κέντρα. Οι αντιδράσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και ήδη οι συμπολίτες μας σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας.
Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, γύρω στα 45.000 ραντεβού, και υπάρχουν δυνατότητες για να κλείνονται ραντεβού μέχρι τέλος Νοεμβρίου και σταδιακά, κάθε εβδομάδα που περνάει, θα υπάρχουν και περισσότερα διαθέσιμα ραντεβού, καθώς η πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται στην πραγματικότητα των αιτήσεων», επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα σημειώνει ότι κάθε εβδομάδα που περνάει θα γίνονται και περισσότερα ραντεβού διαθέσιμα στους πολίτες για να εκδώσουν το νέο δελτίο ταυτότητας, προσθέτοντας ότι είναι μια διαδικασία απλή και απόλυτα ασφαλής και χωρίς ταλαιπωρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης