Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Αντιφάσεις Ελλήνων – Κόκκινη κάρτα σε κυβέρνηση... μπροστά η ΝΔ έως 19,6% - Τι ζητούν από Κασσελάκη

Δημοσκοπήσεις: Αντιφάσεις  Ελλήνων  – Κόκκινη κάρτα σε κυβέρνηση... μπροστά η ΝΔ έως 19,6% - Τι ζητούν από Κασσελάκη
Απογοητευμένοι, απαισιόδοξοι και φοβισμένοι για το μέλλον οι Έλληνες που δίνουν χαοτικό προβάδισμα στη ΝΔ - Ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να μετακινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο
Σχετικά Άρθρα
Μία τεράστια αντίφαση χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία.
Ενώ είναι απόλυτα δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση της ΝΔ τής δίνει συντριπτικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, πιθανότατα επειδή δεν διακρίνει μία εναλλακτική λύση ως προς την διακυβέρνηση στον κοντινό ορίζοντα.
Την πραγματικότητα αυτή αποτυπώνουν τρεις δημοσκοπήσεις (Metron Analysis, Alco, Pulse) που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (28/9/2023) και οι οποίες επιβεβαιώνουν το χαοτικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση για μία σειρά θεμάτων, όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών.
Κάθε ρεκόρ σπάει η απαισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία που βρίσκεται στο 62% και σε ιστορικό υψηλό.
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ οι ερωτηθέντες τηρούν στάση αναμονής απέναντι στον νέο πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη από τον οποίο ζητούν να μετακινήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την Κεντροαριστερά.
Στάσιμο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις τρεις δημοσκοπήσεις, ενώ στους κερδισμένους συγκαταλέγονται ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά 19,6% η ΝΔ με 36,4%, στο 16,8% ο ΣΥΡΙΖΑ - Σπάει κάθε ρεκόρ η απαισιοδοξία με 62%

Έντονη δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση αλλά και απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στην ελληνική κοινωνία δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega την Πέμπτη (28/9/2023).
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε λίγες μέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη και στον απόηχο των μεγάλων καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.
Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι παρά ποτέ και βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των καταστροφών και την ακρίβεια ενώ δείχνουν να μην αναμένουν τίποτα από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στην εκτίμηση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η διαφορά φτάνει στο 19.6%.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 16%.
ektimisi_psifou_1.JPG

prothesi_metron_1.JPG

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38%, ενώ ακολουθεί ο «Κανένας» με ποσοστό 29%.
Τρίτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό μόλις 7%, και ακολουθούν οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί.

Δημοφιλία Κασσελάκη

Όσο για τη δημοφιλία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 31% θετικές/μάλλον θετικές γνώμες, ενώ, στον αντίποδα, οι αρνητικές/μάλλον αρνητικές γνώμες καταγράφονται στο 54%.

Καίει η ακρίβεια

Όσο για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ερωτηθέντων, αυτό δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, με ποσοστό 36%.
akriveia_1.JPG

Κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση

Ενώ τον Ιούνιο το 49% υποστήριζε ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή, τώρα οι απαισιόδοξοι αγγίζουν το 62% και οι αισιόδοξοι μόλις το 32%.
apaisiodoxia_1.JPG

Δημοσκόπηση Alco: Στο 32,3% η ΝΔ που προηγείται με 17% - Στο 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, τι ζητούν οι ψηφοφόροι από Κασσελάκη

Σαρωτικό προβάδισμα εξακολουθεί να έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι της ασκείται εντονότατη κριτική για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel και παρά την αλλαγή αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha η ΝΔ συγκεντρώνει 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, μία διαφορά δηλαδή 17 ποσοστιαίων μονάδων.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,8%, το ΚΚΕ 7,7%, οι Σπαρτιάτες 4,5% ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 5%.
Η Νίκη συγκεντρώνει 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, το ΜέΡΑ25 1,9% ένω άλλο κόμμα επιλέγει το 3,2%.
Ως προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η πλειονότητα των ψηφοφόρων ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να κινηθεί προς το Κέντρο.

prothesi_aa_1.JPG

Ναυάγιο κυβέρνησης στην κακοκαιρία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel ασκούν οι ερωτηθέντες.
Οι πολίτες απάντησαν πως μόλις το 2% έμεινε ικανοποιημένο από τη διαχείριση και το 49% καθόλου, ενώ στη Θεσσαλία το «καθόλου» έφτασε στο 51%.
Θετικά αποτιμάται η παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων με 68% να είναι ικανοποιημένο ενώ στη Θεσσαλία συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό έφτασε στο 75%.

Θεωρείτε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε πολύ, αρκετά η καθόλου στην κακοκαιρία Daniel

Καθόλου 49%
Λίγο 27%
Αρκετά 19%
Πoλύ 2%
ΔΞ/ΔΑ 3%
daniel_1.JPG
ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης

Στάση αναμονής τηρούν οι ψηφοφόροι απέναντι στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.
Αναφορικά για το αν πρέπει ο Κασσελάκης να συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% ζητάει να μετακινηθεί στο κέντρο, ενώ το 23% θέλει πιο αριστερά.
Μόλις το 9% ζητάει την ίδια πολιτική.
Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 53% ζητάνε μετακίνηση προς το κέντρο, 34% ζητά πιο αριστερά και το 6% να παραμείνει ίδια η πολιτική θέση της Κουμουνδούρου.

Μετά την εκλογή του Κασσελάκη η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Χειρότερη 40%
Το ίδιο κακή 17%
Το ίδιο καλή 12%
Καλύτερη 14%
ΔΞ/ΔΑ 17%
eikona_syriza_3.JPG

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ με 32,5% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση

Προβάδισμα 15,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Pulse, μετά την εκλογή Κασσελάκη στον προεδρικό θώκο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, και η Νίκη με 2,5%.


pulse.png

Στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ- στο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.
pulse_2.png

Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ.Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
pulse_3_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης