Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ με 32,5% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ με 32,5% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση
Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή Κασσελάκη
Προβάδισμα 15,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Pulse, μετά την εκλογή Κασσελάκη στον προεδρικό θώκο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, και η Νίκη με 2,5%.
1_27.png
Στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ- στο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.
2_21.png
Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ.Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
3_14.png
Και η ίδια η δημοτικότητα του κ.Κασσελάκη όμως, φτάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%. Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ.Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ.Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
5_7.png
Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%.
8_2.png
Ομως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.
2_22.png
Τέλος, στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του, υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ»:
6_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης