Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ψήφισαν Κασσελάκη γιατί θεώρησαν ότι ψήφισαν άνθρωπο του Τσίπρα

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ψήφισαν Κασσελάκη γιατί θεώρησαν ότι ψήφισαν άνθρωπο του Τσίπρα
Δεν χρειάζεται μια κεντρώα μετάλλαξη της Αριστεράς υποστήριξε ο κ.Βούτσης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως πολλοί ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί θεώρησαν πως ψήφισαν έναν άνθρωπο που στήριζε ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
«Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς.
Για αυτό υπάρχουν τα συνέδρια και έχει αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή να γίνει συνέδριο τον Νοέμβριο.
Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το νέο του σχέδιο, εφόσον υπάρχει, και είμαι σίγουρος πως θα έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του ή έστω από τον ίδιο, και να πάνε τα πράγματα με έναν τρόπο, που στην κοινή λογική, προχωράνε» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Βούτσης.

Το αφήγημα

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει βαθύ ρήγμα μέσα στο κόμμα, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «έχει συμβεί το εξής που δηλητηριάζει πάρα πολύ την κατάσταση:
Το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε.
Ο κόσμος να έρχεται σε μένα και να λέει «σύντροφε Βούτση, ήρθαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη, ψηφίζοντας τον Κασσελάκη.
Θέλω να πω πως αυτό πέρασε.
Αυτή ήταν η ιστορία.
Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε την στάση που κράτησε και ότι είχε να πει το είπε στο Ζάππειο και έμεινε δίπλα».
Ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι «όλοι κρινόμαστε και όλοι κρίνονται και από τις δημόσιες τοποθετήσεις και από τις σιωπές τους» ενώ σχετικά με τις κόντρες που υπάρχουν, επισήμανε πως «δεν χρειάζεται βόθρος».

Απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση

Για την αλλαγή σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις φιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα αριστερά και μια πολιτική συμμαχιών με τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς». «Αυτή είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να υπηρετήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατά τη γνώμη μου δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση σε κεντρώο κόμμα της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης αριστεράς.
Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας.
Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό», επισημαίνοντας πως δεν έγινε συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης