Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τύμπανα διάσπασης με καταγγελίες - σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο διευθυντής της «Αυγής», βράζει η νεολαία που ανέβαλε το φεστιβάλ

Τύμπανα διάσπασης με καταγγελίες - σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο διευθυντής της «Αυγής», βράζει η νεολαία που ανέβαλε το φεστιβάλ
Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατικές μεθόδους - Βράζει η νεολαία του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας από τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανοίγουν τις πόρτες και φεύγουν προς άγνωστη -προς το παρόν- κατεύθυνση.
Στελέχη με σημαίνοντα ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν την Κουμουνδούρου με καταγγελίες, που δεν συνάδουν με ένα κόμμα που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες.
Νεολαία, πανεπιστημιακοί και κεντρικά στελέχη αντιδρούν στη νέα ηγεσία, δείχνοντας ότι τουλάχιστον σε επίπεδο βάσης προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης.     

Επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης από κεντρικά πολιτικά στελέχη του κόμματος που στήριξαν τη νέα ηγεσία καταγγέλλει ο Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του διευθυντή της Αυγής.
Ο πρώην πλέον διευθυντής της Αυγής αναφέρθηκε στις κατηγορίες που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα η εφημερίδα ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου και πως δεν αναδεικνύει τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι τηρήθηκαν ίσες αποστάσεις.

Δολοφονία χαρακτήρων από τη νέα ηγεσία

«Είναι αυτονόητο να διευκολύνω τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ιδιοκτησία της Αυγής να κάνει όποιες κινήσεις επιθυμεί.
Το δεύτερο είναι ότι την προεκλογική περίοδο βρέθηκαν τα μέσα του κόμματος, η Αυγή και το Κόκκινο, στο επίκεντρο μιας μεθοδευμένης επιχείρησης συκοφάντησης, τρομοκράτησης και διαφόρων fake news.
Αυτό ξεκίνησε και από κεντρικά πολιτικά στελέχη του κόμματος που στήριξαν τη νέα ηγεσία», είπε ο κ. Ραπανάκης και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μια πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων δεν καταδικάστηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος ή από τον κ. Κασσελάκη.
Έλεγαν ότι η Αυγή δεν αναδεικνύει τις θέσεις του κ. Κασσελάκη ή παίρνει θέση υπέρ ενός υποψηφίου.
Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε προβολή υπέρ κάποιου.
Υπήρξαν ίσες αποστάσεις».
Σημειώνεται ότι ο κ.Ραπανάκης είχε διαπληκτιστεί δημοσίως και σε υψηλούς τόνους, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη ένθερμο υποστηρικτή, στα μέσα του καλοκαιριού.
Προς στιγμήν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για την παραίτηση του διευθυντή της «Αυγής» από την Κουμουνδούρου.

Βράζει η νεολαία – Αναβλήθηκε το Φεστιβάλ Sputnik

Παράλληλα, την «αναβολή του Φεστιβάλ Sputnik 2023 λόγω καιρικών φαινομένων» ανακοίνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας σε ανακοίνωση της πως «το Φεστιβάλ Sputnik 2023 που διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν προγραμματισμένο να γίνει το τριήμερο 29/9-1/10 αναβάλλεται για το διάστημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».
H Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί στην πλειοψηφία της υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου, δημοσιεύοντας το πρωί της περασμένης Κυριακής (24/9) -και ενώ είχαν ανοίξει οι κάλπες- 240 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις μέρες του Φεστιβάλ δεν προβλέπεται από το μετεωρολογικό δελτίο κάποια σοβαρή επιδείνωση του καιρού.
neolaia.jpg


Στα κάγκελα οι πανεπιστημιακοί - Αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Τον δρόμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αντιδρώντας στην ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.
Σε δήλωσή του ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου, ανακοινώνει την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ενώ αφήνει αιχμές για την εκλογική διαδικασία και κάνει λόγο για «πολακικούς τραμπουκισμούς».
Σχολιάζει μάλιστα με ιδιαίτερη όχληση την δήλωση του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σήμερα το φως κέρδισε» αντιτείνοντας ότι «προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος».

Στην γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Η ξένη προς την Αριστερά ψηφοφορία από μια αλλοπρόσαλλη βάση μελών (πληρώνω 2 Ευρώ, γίνομαι μέλος, ψηφίζω και καθορίζω τη φυσιογνωμία του κόμματος), ολοκληρώθηκε.
Η διαδικασία επιβλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα που υιοθέτησε σκόπιμα, μιμούμενος τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, για να ελέγξει το κόμμα γράφοντας «μέλη» που όπως φάνηκε το 2022 ουδεμία διάθεση είχαν να αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με αυτό.
Αυτός ο τρόπος εκλογής προέδρου είναι όχι μόνο ξένος από την Αριστερά αλλά και από τα μεγάλα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Παρά τη διαφωνία μου την ακολούθησα, για την «ενότητα» του κόμματος το 2022 και το 2023. Εκτός από την προαναφερόμενη διαφωνία προσθέτω και την απογοήτευση μου από την παρουσία του κόμματος συνολικά, την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, τον Συντονιστή της και την λειτουργία της ΟΜ που ανήκα.
Οι επιλογές αυτές και τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν («πολακικοί» τραμπουκισμοί κλπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς που πλέον το ελέγχουν και το οδηγούν, κατά την άποψη μου, σε μεγάλη κρίση. Άλλη μια νίκη του καθεστώτος που κυβερνά.
«Σήμερα το φως κέρδισε», δήλωσε ο εκλεγείς από την ακαθόριστη «κομματική βάση» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος.
Ανήκοντας στο αριστερό «σκότος» δεν ταυτίζομαι πολιτικά και κυρίως ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές των “μελών” του.
Ως εκ τούτου αποφασίζω να παραιτηθώ από μέλος του.
Σας παρακαλώ, όπως ο νόμος ορίζει, να διαγράψετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σας διέθεσα ως μέλος από τα αρχεία σας.
Δεν σας επιτρέπω να τα διαθέσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο».
stefanou.jpg
Αθανασιάδης: Καιρός να φεύγουμε σιγά – σιγά από το βασίλειο της Αννίτας Πάνια

«Κύμβαλο αλαλάζον» αποκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς, σε άρθρο του στο tvxs, με τίτλο «Καιρός να φεύγουμε κι εμείς σιγά - σιγά…».
Στο άρθρο του ο καθηγητής επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη, τον ταυτίζει με την «αμερικανική alt right» και τον αποκαλεί «άδειο κέλυφος».
«Και αν ο παλιός ήταν τουλάχιστον αυθεντικός, βγαλμένος μέσα από το καμίνι της Αριστεράς και των κινημάτων, ο νέος δεν είναι παρά ένα άδειο κέλυφος, ένα κύμβαλο αλαλάζον που φλερτάρει με τη γελοιότητα, ένα κενό σημαίνον όπου ο κάθε απελπισμένος ακουμπά τις ανεδαφικές προσδοκίες του. Και όσα δεν ελέγχουν οι σύμβουλοι επικοινωνίας που τον πλαισιώνουν, όσα δεν υποδύεται άτεχνα σαν πρωταγωνιστής σαπουνόπερας, όσα δηλαδή ξεστομίζει αυθόρμητα ο ίδιος, θυμίζουν επικίνδυνα την αμερικανική alt right: το φως απέναντι στο σκοτάδι, ο επιδεικτικός πατριωτισμός, η αδιαμεσολάβητη σχέση με το λαό, η χρήση της οικογένειας με τρόπο που εκβάλλει στο βασίλειο της Αννίτας Πάνια και άλλα συναφή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, μα επαναλαμβάνεται καταφανώς ως φάρσα», σημειώνει ο καθηγητής.
«Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ του 2015-19 αναμετρήθηκε με τις τίγρεις της Αγοράς σε ένα παγκόσμιο γήπεδο πολλαπλά ναρκοθετημένο.
Και ηττήθηκε – ξέρουμε καλά πια πως δεν ήταν δυνατόν να νικήσει. Μπόρεσε όμως να περισώσει τα στοιχειώδη (μια κάποια προστασία του κόσμου της εργασίας και ένα ελάχιστο κοινωνικό δίχτυ για τους πιο αδύναμους), κατάφερε να αποσοβήσει τα χειρότερα (ενάντια στις προβλέψεις πολλών διεθνών παικτών δεν καταντήσαμε ένα ακόμη failed state), τόλμησε να λύσει ένα από τα πιο αγκυλωμένα εθνικά θέματα (με την διπλωματική ψιλοβελονιά που ονομάστηκε Συμφωνία των Πρεσπών) και διαχειρίστηκε με ευαισθησία το εκρηκτικό προσφυγικό (ο αυθόρμητος έπαινος του Πάπα αξίζει να μείνει στη συλλογική μας μνήμη).
Με δεδομένο το δυσμενέστατο διεθνές πλαίσιο, δεν τα λες λίγα ούτε ασήμαντα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασιάδης.
«Αν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποθέτω θα σκεφτόμουν πραγματιστικά. Θα πάλευα ίσως για τον συσχετισμό εντός του κόμματος προκειμένου να σώσω ό,τι σώζεται. Μα είμαι απλώς ένας πολίτης που έως τώρα ένοιωθα πως η ιδιότητα (έστω συμβολική) του μέλους της οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς δεν απομείωνε, αλλ’ αντιθέτως ενίσχυε την προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια. Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Διά ταύτα, ύστερα από 41 έτη, είναι καιρός να φεύγουμε κι εμείς σιγά σιγά», επισημαίνει.

harris_athanasiadis.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης