Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστροφή - βόμβα του αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Επικοινωνία με Κασσελάκη

Επιστροφή - βόμβα του αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Επικοινωνία με Κασσελάκη
Η ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών
Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια προχωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Νίκο Κοτζιά ώστε ο δεύτερος να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου!
Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο υπουργός Εξωτερικών – αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018 παραχωρώντας στα Σκόπια το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία».
Υπενθυμίζεται πως το γυαλί μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του ΣΥΡΙΖΑ ράγισε χάριν του τότε κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν σφοδρός πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κρίσιμο Υπουργικό...

Από τη θέση του υπουργού Άμυνας, ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια Υπουργικού Συμβουλίου, ισχυρίστηκε ότι η προσπάθεια επίλυσης του ονοματολογικού δεν υπήρχε στη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πως δεν είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες με τα Σκόπια, με τον Νίκο Κοτζιά να απαντά πως η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά είχε περάσει και από υπουργικά συμβούλια.
Όμως πέρα από τις Πρέσπες, υπήρχε και το ζήτημα της συνάντησης του Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, James Mathis, με τον Νίκο Κοτζιά να ζητάει τον λόγο από τον Πάνο Καμμένο για όσα είπε στην Ουάσινγκτον για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, το Μακεδονικό και τις εξελίξεις στην περιοχή.
Ο Πάνος Καμμένος έχοντας εκλάβει τη συμβιβαστική λογική που ακολούθησαν κορυφαίοι υπουργοί ως ενθάρρυνση, άρχισε να κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά πως δήθεν καταχράται τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.
Απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε την άδεια να αποκαλύψει τα σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, για να εκλάβει τη σιωπή των υπουργών, αλλά κυρίως του πρωθυπουργού, ως «άδειασμα».
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα σημείωμα γράφοντας ότι νιώθει «ξένος σε ξένη Αυλή».
Προς το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Νίκος Κοτζιάς είχε ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί.
Μάλιστα έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα το μήνυμα ότι δεν μπορεί να μείνει πια σε αυτή την κυβέρνηση.

Η ανάρτηση

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως άμα τη εκλογή Κασσελάκη, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς έκανε μια ανάρτηση εκφράζοντας την ικανοποίησή του διότι «η Αριστερά αποκτά και πάλι συνείδηση του πατριωτισμού της».
Ο κ. Κασσελάκης τότε είχε ήδη μιλήσει για «πατριωτική κυβερνώσα Αριστερά».
Και το «πατριωτική» το κρατά μέχρι σήμερα ως λέξη, σε αντίθεση με τη λέξη «Αριστερά» που δεν σπανίως χρησιμοποιεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης