Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου της Κρήτης με καταγγελίες για «πολακικούς τραμπουκισμούς»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου της Κρήτης με καταγγελίες για «πολακικούς τραμπουκισμούς»
«Τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν («πολακικοί» τραμπουκισμοί κ.λπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς» υποστηρίζει ο κ. Στεφάνου
Την παραίτηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, γνωστοποιώντας ότι δεν ταυτίζεται πολιτικά και ιδεολογικά με το κόμμα λόγω της εκλογής Κασσελάκη.
Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου διαφωνεί και με τη διαδικασία εκλογήςαπό μία «αλλοπρόσαλη βάση μελών», χαρακτηρίζοντας την «ξένη προς την Αριστερά».
Τέλος, καταγγέλλει φαινόμενα «πολλακικών τραμουκισμών», που όπως λέει παραδίδουν το κόμμα στους μηχανισμούς και «το οδηγούν σε μεγάλη κρίση.

Ολόκληρη η επιστολή του Ευριπίδη Στεφάνου:

«Η ξένη προς την Αριστερά ψηφοφορία από μια αλλοπρόσαλλη βάση μελών (πληρώνω 2 ευρώ, γίνομαι μέλος, ψηφίζω και καθορίζω τη φυσιογνωμία του κόμματος), ολοκληρώθηκε. Η διαδικασία επιβλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα που υιοθέτησε σκόπιμα, μιμούμενος τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, για να ελέγξει το κόμμα γράφοντας «μέλη» που όπως φάνηκε το 2022 ουδεμία διάθεση είχαν να αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με αυτό» 

Αυτός ο τρόπος εκλογής προέδρου είναι όχι μόνο ξένος από την Αριστερά αλλά και από τα μεγάλα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Παρά τη διαφωνία μου την ακολούθησα, για την «ενότητα» του κόμματος το 2022 και το 2023. Εκτός από την προαναφερόμενη διαφωνία προσθέτω και την απογοήτευση μου από την παρουσία του κόμματος συνολικά, την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, τον Συντονιστή της και την λειτουργία της ΟΜ που ανήκα.

Οι επιλογές αυτές και τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν («πολακικοί» τραμπουκισμοί κ.λπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς που πλέον το ελέγχουν και το οδηγούν, κατά την άποψη μου, σε μεγάλη κρίση. Άλλη μια νίκη του καθεστώτος που κυβερνά»

"Σήμερα το φως κέρδισε", δήλωσε ο εκλεγείς από την ακαθόριστη "κομματική βάση" πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος. Ανήκοντας στο αριστερό "σκότος" δεν ταυτίζομαι πολιτικά και κυρίως ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές των "μελών" του. Ως εκ τούτου αποφασίζω να παραιτηθώ από μέλος του. Σας παρακαλώ, όπως ο νόμος ορίζει, να διαγράψετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σας διέθεσα ως μέλος από τα αρχεία σας. Δεν σας επιτρέπω να τα διαθέσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο» 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης