Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας στην Βουλή, ο Κασσελάκης στο κόμμα – Προειδοποίηση για διαγραφές και η στάση της Αχτσιόγλου μέχρι τις ευρωεκλογές

Ο Τσίπρας στην Βουλή, ο Κασσελάκης στο κόμμα – Προειδοποίηση για διαγραφές και η στάση της Αχτσιόγλου μέχρι τις ευρωεκλογές
Η Αχτσιόγλου θα περιμένει μέχρι ευρωεκλογές...
Σχετικά Άρθρα
Oι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι στο γραφείο του στην Βουλή πολύ συχνά πλέον επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε στο ΒΝ ότι θα είναι, πλέον, ένας άτυπος αρχηγός στο κόμμα μέσα από την κοινοβουλευτική του παρουσία είτε ως πιθανός προεδρος της Κ.Ο.
Η έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει μετά την νίκη Κασσελάκη δείχνει ότι θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας μέσα στο κόμμα και θα αποτρέψει διασπαστικές κινήσεις. Επίσης, είναι σίγουρο από την επιχειρηματολογία του (Ο Κασσσελάκης μαθαίνει γρήγορα κ.α) ότι θα αποτελέσει το βασικό καθηγητή του Κασσελάκη στα ταχύρρυθμα μαθήματα πολιτικής που θα κάνει ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης θα δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες, ενώ για παράδειγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης το είχε αποφύγει…

Κατανομή ρόλων

Η κατανομή ρόλων από τον κ. Κασσελάκη (Μανώλης Καπνισάκης διευθυντής στο πολιτικό γραφείο, Γιώργος Τσίπρας διευθυντής στην Κ.Ο και Δώρα Αυγέρη στην εκπροσώπηση) δείχνει ότι θα εμπιστευτεί τους δικούς ανθρώπους. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο νέος πρόεδρος θα κόψει από τώρα τον βήχα σε όσους τον αμφισβητήσουν γι’ αυτό και δικά του στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης φρόντισαν να διαμηνύσουν «δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις, το κόμμα έχει καθαρές θέσεις».
Θα έρθουν διαγραφές για παραδειγματισμό;
Όπερ εστί ότι όσοι δεν αλλάξουν τροπάριο, όπως ο Δημήτρης Βίτσας που με ειρωνική διάθεση έλεγε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», όπως ο Πάνος Σκουρλέτης που μιλούσε για «αοριστολογίες Κασσελάκη που οδηγούν στην εξαύλωση του κόμματος», όπως ο Νίκος Φίλης που θεωρεί ότι ο Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι στη ΝΔ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Σταθάκης που παρομοίασε τον Κασσελάκη με τον Πεπε Γκρίλο, θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά και ο Στέφανος Τζουμάκας, που είπε ότι ο «Κασσελάκης είναι μεταβατικός πρόεδρος, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι βάσει του ποσοστού που πήρε, δεν έχει καμία επιρροή στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, φαίνεται ότι θα ξεκινήσει το αντάρτικο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είπε ότι η «Αριστερά είναι μαθημένη για τα δύσκολα».

Πιθανός γραμματέας ο Δ.Τεμπονέρας

Παράλληλα, όπως λένε ο Στέφανος Κασσελάκης θα προτείνει ένα νέο γραμματέα για το κόμμα. Λέγεται ότι αυτό το ρόλο θα τον παίξει ο Διονύσης Τεμπονέρας. Παρόλο που θα περίμενε κανείς να προταθεί ο Νίκος Παππάς που βοήθησε πολύ τον Στέφανο να γίνει αρχηγός, εικάζεται ότι θα αξιοποιηθεί αλλού.

Η Αχτσιόγλου θα περιμένει μέχρι ευρωεκλογές

Το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα κάνει με την περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου που πήρε ένα καλό ποσοστό αλλά δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει τον Κασσελάκη σε δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό όταν θα της προταθεί να γίνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα αρνηθεί. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η πλευρά της Αχτσιόγλου θα περιμένει μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 για να δει πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. Στις δηλώσεις ζήτησε δομική αντιπολίτευση στον Κ.Μητσοτάκη. Παρόλο που οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείσει την ψαλίδα με την ΝΔ, τότε η ομάδα της Αχτσιόγλου θα διαχωρίσει την θέση με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμα και για τον σχηματισμό ενός νέου φορέα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης