Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν άργησαν να εμφανιστούν οι πρώτες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου από την εκλογή Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν άργησαν να εμφανιστούν οι πρώτες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου από την εκλογή Κασσελάκη
Σημείο αναφοράς για τις εσωκομματικές εξελίξεις χαρακτηρίζεται το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, η Έφη Αχτσιόγλου έφτασε στην Κουμουνδούρου. Παρέμεινε σιωπηλή απέναντι στους δημοσιογράφους και για αρκετή ώρα ύψωνε τη γροθιά της, με τους υποστηρικτές της να φωνάζουν συνθήματα. «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα» δήλωσε στη συνέχεια.
Την επομένη της εσωκομματικής αναμέτρησης, πάντως, το κλίμα σύγκρουσης παραμένει.
Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, κάνει λόγο για εντολή διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Μια σαφής εντολή για διεύρυνση, ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό σε μια αριστερή δημοκρατική προοδευτική παράταξη που εκτείνεται από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο».
Στον αντίποδα, αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος είχε στηρίξει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου.
Συγκεκριμένα αναφέρει «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά».
Ενδεικτικές του κλίματος και οι δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη, στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος στέλνει σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες.
«Όσοι δεν συμφωνήσουν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Να λειτουργούμε ως κόμμα, ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, όποιος δε θέλει ας μείνει στην άκρη» τόνισε ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον Σκάι.
Την ίδια ώρα, Πάνος Σκουρλέτης και Στέλιος Κούλογλου αφήνουν αιχμές για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που στη δεύτερη θητεία της η κυβέρνηση αυξάνει τα ποσοστά της. Αν αυτό δεν μας λέει τίποτα, αλλά μας λένε οι αοριστολογίες τότε φοβάμαι για το μέλλον του χώρου μας, αυτό είναι προοπτική εξαΰλωσης» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης στον Action24.
Ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Open σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε, έχουμε ένα καινούριο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, τη χρηματοδότηση, αλλά έχουμε ένα καινούριο κόμμα».
Θέμα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας Στέφανος Τζουμάκας.
Όπως είπε μιλώντας στον Σκάι «έχουμε πολιτική διαφοροποίηση ήδη, θα γίνουν πολιτικοί διαχωρισμοί, φαίνονται κιόλας, έχουμε κρίση ηγεσίας. Για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».
Ο Παύλος Πολάκης – εκ των βασικών υποστηρικτών του νέου αρχηγού -επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη, που είχε χαρακτηρίσει τον Στέφανο Κασσελάκη «Πέπε Γκρίλο».



Σε ανάρτησή του λέει «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά δεν ψάχνει για Πέπε Γκρίλο, αλλά βασικά απέρριψε με πάταγο όλους τους αυτοδιορισμένους θεματοφύλακες και ιδιοκτήτες του, της μηδενικής αντιπολίτευσης και της μειοψηφικής- ανύπαρκτης κοινωνικής απεύθυνσης!! »



Σημείο αναφοράς για τις εσωκομματικές εξελίξεις χαρακτηρίζεται το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης