Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα πρόσωπα κλειδιά στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη - Προς νέο «σκιώδες υπουργικό» η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα πρόσωπα κλειδιά στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη - Προς νέο «σκιώδες υπουργικό» η Κουμουνδούρου
Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Σ. Κασσελάκη ο Μιχάλης Καπνισάκης - Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη
Σχετικά Άρθρα
Στην επόμενη φάση εισέρχεται το πολιτικό σχέδιο του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές...
Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Κασσελάκης προσανατολίζεται στη συγκρότηση μίας νέας ηγετικής ομάδας στην Κουμουνδούρου, η οποία μάλιστα θα έχει κομβικής σημασίας λειτουργία στη νέα εποχή, λόγω της πολιτικής απειρίας του νέου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ευλόγως, ο κ. Κασσελάκης θα στηριχτεί εν πολλοίς στο πολιτικό προσωπικό που τον στήριξε στην εσωκομματική μάχη απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου.
Σε αυτό το δυναμικό περιλαμβάνονται τα εξής στελέχη:
ο Παύλος Πολάκης, o Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, η Νατάσα Γκαρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Χαρά Καφαντάρη, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Ράνια Θρασκιά, η Άννα Βαγενά, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 
Σημειώενεται πως ήδη, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Ωστόσο, τον πλέον κομβικό ρόλο στο πλευρό του κ. Κασσελάκη φαίνεται να αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς, που του παρείχε πολύτιμη στήριξη στο 'β γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας.
Ο κ. Παππάς φέρεται να αναλαμβάνει λειτουργία οιονεί αντιπροέδρου, με βασικό μέλημα τον μετασχηματισμό του κόμματος στην κατεύθυνση που η λεγόμενη «Κίνηση Μελών» προσπαθεί να εμπεδώσει ήδη από το 2019.
Αυτή δεν είναι άλλη από την διεύρυνση με έμφαση στο κεντρώο ακροατήριο.

Οι εκπλήξεις και οι κοινοβουλευτικοί

Σε αυτό το σκηνικό δεν αποκλείται να ανατεθούν ρόλοι-κλειδιά σε δύο βουλευτές που έδωσαν στήριξη και «διατασική» ώθηση στον κ. Κασσελάκη πριν τον 'β γύρο, ενώ αρχικά είχαν προσχωρήσει στα στρατόπεδα των Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου αντίστοιχα.
Ο λόγος φυσικά για τον κ. Χάρη Μαμουλάκη και την Έλενα Ακρίτα, αμφότεροι κοινοβουλευτικοί, αμφότεροι με επικοινωνιακό έρεισμα, δυνάμει αξιοποιήσιμο από τον νέο αρχηγό.
Επιπλέον, σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση του επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (τον Ιούνιο του 2023) Διονύση Τεμπονέρα, ενός στελέχους με συμπάθειες σε αρκετά ρεύματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στο ... στρατόπεδο της Έφης Ατχσιόγλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του εργατολόγου είναι η ανάληψη της Γραμματείας του Κόμματος -κρίσιμη θέση στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»- που θα του παράσχει ισχυρό έρεισμα στον κομματικό μηχανισμό.
Παρόλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης, άνθρωπος της αγοράς που ελάχιστη σχέση έχει με κομματικούς διαδρόμους και οφίτσια, δεν αποκλείεται να στραφεί και πέραν του στενού κομματικού δυναμικού για να στελεχώσει την νέα σκίωδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αξιοποιηθούν πρόσωπα - έκπληξη τόσο από τον χώρο της κοινωνίας και της παραγωγής, όσο και από αυτόν των επιστημών. 
Άλλωστε, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως μόνο σε ... ορθόδοξες επιλογές δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Το θαυμαστικό και το ... ερωτηματικό

Δεδομένης της απουσίας του κ. Κασσελάκη από την κοινοβουλευτική ηγεσία του κόμματος στην τρέχουσα τετραετία, το μοίρασμα που θα κάνει στην κοινοβουλευτική τράπουλα έχει αναβαθμισμένη σημασία.  
Η πρώτη αλλαγή που έχει αποφασιστεί από το νέο επιτελείο φέρνει τον Γιώργο Τσίπρα Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 
Πάντως, στον πλέον εξέχοντα ρόλο εντός της Βουλής, αυτόν του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί by the book επιβραβεύοντας τον Σωκράτη Φάμελλο για την παρουσία του μέχρι σήμερα.
Έτσι, ο προσωρινός Πρόεδρος της ΚΟ οδεύει προς μονιμοποίηση, λόγω της αναγνώρισης που είχε μέσα στο κόμμα ο πολιτικός του λόγος και η αντιπολιτευτική του ρητορική.
Αντιστοίχως, και η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να διατηρεί τη θέση της ως Αντιπροέδρου της ΚΟ, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη θα «βαπτιστεί» Γραμματεάς του οργάνου.
Τέλος, σαρωτικές αλλαγές θα γίνουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος, εκεί όπου σύμφωνα με τις πρώτες αποφάσεις Κασσελάκη η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει τη θέση της νέας εκπροσώπου Τύπου. 
Προφανώς, το μεγάλο ερωτηματικό που τίθεται για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου ακούει στο όνομα Έφη Αχτσιόγλου.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ο ρόλος που θα έχει στο κόμμα η πρώην συνυποψήφια του Σ. Κασσελάκη, δεν εξαρτάται μόνον από τη βούλησή της αλλά και από τις συλλογικές αποφάσεις που θα πάρει η τάση της με ορίζοντα το προγραμματισμένο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης