Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ αποκτά νέο ηγέτη: Έναν πρώην τραπεζίτη

Politico: Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ αποκτά νέο ηγέτη: Έναν πρώην τραπεζίτη
Το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο προσπαθεί να ερμηνεύσει την ταχύτατη άνοδο ενός ανθρώπου με «διόλου σαφείς» θέσεις
Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει επικεντρωθεί στην πολιτικά πρωτοφανή εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που από το πουθενά «άλωσε» το αλλοτε κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το Politico, με το κεντρικό του δημοσίευμα να αναφέρει πως «σε μια απίθανη κίνηση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε σε μια αντιτραπεζική πλατφόρμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον πρώην έμπορο της Goldman Sachs Στέφανο Κασελάκη ως νέο ηγέτη του την Κυριακή.».
Φυσικά, από το radar του διεθνούς μαγκαζίνο δεν ξέφυγε το βιογραφικού του νέου επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με την αρθρογράφο του να τονίζει πως «ο Κασελάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με τον Αμερικανό Tyler McBeth, νοσοκόμο στα επείγοντα. Ο 35χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει βαπτιστεί "το golden boy" λόγω του παρελθόντος του στην επενδυτική τραπεζική στην Goldman Sachs, είχε την έδρα του στις ΗΠΑ μέχρι την άνοιξη, στερείται πολιτικών συμμετοχών και έχει μικρή εμπειρία από τη χώρα στην οποία πλέον ηγείται του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

«Μετεωρική άνοδος»

Αναφορικά με την εξέλιξη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, το άρτια πληροφορημένο δημοσίευμα του Politico επισημαίνει, πως ουσιαστικά ήρθε σαν μία «μετεωρική άνοδος» που «υπόσχεται τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα».
«Η άνοδος του Κασσελάκη στην κορυφή του πολιτικού τοπίου της Ελλάδας ήταν συγκλονιστικά γρήγορη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Γίνεται λόγος για την σύντομη αλλά εντυπωσιακή πορεία του νέου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την ολοκλήρωση της καμπάνιας του με την έμφαση να δίνεται στο «σάλο που προκάλεσε» «ένα βίντεο που έγινε viral: "Με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σου πω", είπε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να νικήσει τον δεξιό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».
Παρόλα αυτά, το Politico αποτυπώνει και τις επιφυλάξεις σχετικά με τις ιδεολογικο-πολιτικές θέσεις του κ. Κασσελάκη, που παρουσιάζονται ενδεικτικά ως «διόλου σαφείς» δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται «απέφυγε τις συνεντεύξεις».

«Μία παραδοξότητα υπό κανονικές συνθήκες»

Επιπλέον, στο εν λόγω δημοσίευμα ζητείται η ερμηνεία του Νικ Μαλκουτζή, συντάκτη και συνιδρυτή του ιστότοπου οικονομικής ανάλυσης MacroPolis, για το φαινόμενο Κασσελάκη, με τον οικονομικό αναλυτή να υπογραμμίζει πως «η έλλειψη πολιτικού υπόβαθρου και η απουσία συγκεκριμένης ιδεολογίας θα τον είχαν χαρακτηρίσει ως "τίποτα περισσότερο από μία παραδοξότητα κανονικές συνθήκες".»
Ως εκ τούτου η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζεται ως «κόμμα χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό και λόγο ύπαρξης» εντοπίζεται στην αναζήτηση ενός ανθρώπου «με το πλεονέκτημα να υπόσχεται τα πάντα σε όλους».
Για το λόγο αυτό, ο κ. Μαλουτζής καταλήγει στο συμπέρασμα πως «ο Κασελάκης θα μπορούσε να είναι εξίσου ελκυστικός για εκείνους τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν τον δρόμο της επιστροφής στην εξουσία με εκείνους που αναζητούν κάποιον να ταρακουνήσει το κόμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης