Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για βιώσιμες, έξυπνες και ανθεκτικές υποδομές και μεταφορές

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για βιώσιμες, έξυπνες και ανθεκτικές υποδομές και μεταφορές
O Χρ.  Σταϊκούρας δήλωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σταθερό προσανατολισμό στον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών και στην «πράσινη» μετάβαση
Την ανάγκη προσαρμογής των δημόσιων πολιτικών στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο 1ο Συνέδριο «Energy Save», στο πλαίσιο της έκθεσης «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023», αναλύοντας τους πυλώνες μίας ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν αποφάσεις, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, με σκοπό να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, ώστε να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα, να επαναξιολογηθεί η ανθεκτικότητα των υποδομών μας, προκειμένου να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Κρίσιμη παράμετρος είναι η ταχύτητα, γιατί το πρόβλημα υφίσταται», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας το πλαίσιο δράσεων της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην υλοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα, ώστε να διαμορφωθεί ένα λιγότερο ρυπογόνο σύστημα μεταφορών, το οποίο, ταυτόχρονα, θα είναι περισσότερο ασφαλές, ανταγωνιστικό, ευφυές, οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο για όλους.
Ο ίδιος ανέπτυξε τους τρεις πυλώνες στους οποίους αναπτύσσονται οι σχετικές δράσεις και αφορούν: στις βιώσιμες μεταφορές, με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την επένδυση στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς, στην εισαγωγή ευφυών συστημάτων μεταφορών που προάγουν την έξυπνη κινητικότητα και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το κόστος των μετακινήσεων, καθώς και στην ανθεκτικότητα των υποδομών, οι οποίες αφορούν στις υπηρεσίες μεταφορών.
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σταθερό προσανατολισμό στον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών και στην «πράσινη» μετάβαση, με βασικά κριτήρια την οικονομική αποτελεσματικότητα, την κοινωνική ανταποδοτικότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης