Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατέλης: Την κυβέρνηση την απασχολεί η ακρίβεια, όχι ο Κασσελάκης

Πατέλης: Την κυβέρνηση την απασχολεί η ακρίβεια, όχι ο Κασσελάκης
Άμεσες και μεσοπρόθεσμες οι δαπάνες για τις φυσικές καταστροφές είπε ο κ.Πατέλης
Το νούμερο ένα θέμα συζήτησης για την κυβέρνηση είναι το ζήτημα της ακρίβειας και η αντιμετώπισή της και όχι ο κ.Κασσελάκης είπε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ και ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός ότι συστήθηκε στον ελληνικό λαό δηλώνοντας ανοιχτά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ο κ. Πατέλης ανέφερε τα εξής. «Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα».
«Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα, στο γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή.
Προφανώς ο χρονισμός είναι δικιά του απόφαση, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το νούμερο ένα θέμα που τους απασχολεί.
Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο.
Το νούμερο ένα θέμα είναι αυτό η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ.
Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε.
Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει» υποστήριξε ο κ.Πατέλης.
Όπως είπε ο κ.Πατέλης, ερωτηθείς στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι στον προγραμματισμό του στην τετραετία η ισότητα στο γάμο.

Πλημμύρες - αποζημιώσεις

Σχετικά με τις καταστροφές από τις πλημμύρες και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, ο κ. Πατέλης, διευκρίνισε σχετικά με τις δαπάνες αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές, μερικές είναι άμεσες και άλλες μεσοπρόθεσμες.
«Δηλαδή να μπορέσει να στηριχθεί αυτός που έχει πληγεί, που έχασε τα ζώα του, την περιουσία του κλπ.
Πολλές δαπάνες όμως είναι μεσοπρόθεσμες, δηλαδή οι γέφυρες, οι δρόμοι να ξαναχτιστούν και να γίνουν και πιο σωστά αντιπλημμυρικά έργα.
Οπότε για το 2023 ένα μεγάλο κομμάτι το χρηματοδοτεί ο προϋπολογισμός, αλλά και ένα κομματάκι έρχεται από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ.
Αλλά η μεγάλη μάζα των χρημάτων έρχεται το 2024.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε και μια άλλη συζήτηση με την κυρία von der Leyen, (…) ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα ταμείο το οποίο και να είναι μεγαλύτερο εννοούμε ευρωπαϊκό.
Αλλά και να μην είναι όποιος προλάβει να πάρει τα χρήματά του» σημείωσε ο κ. Πατέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης