Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης έλαβε το χρίσμα από τον δικαιωμένο Τσίπρα: Ο Τσώρτσιλ, η... πυρηνική έκρηξη στον ΣΥΡΙΖΑ και το... ποδόσφαιρο

Ο Κασσελάκης έλαβε το χρίσμα από τον δικαιωμένο Τσίπρα: Ο Τσώρτσιλ, η... πυρηνική έκρηξη στον ΣΥΡΙΖΑ και το... ποδόσφαιρο
Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η ενότητα κυριάρχησε στον διάλογο του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη συνάντηση τους στη Βουλή για την... παράδοση-παραλαβή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη νίκη του επί της Έφης Αχτσιόγλου στις εκλογές της Κυριακής (24/9/2023).
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στη φράση του κ. Κασσελάκη το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου ότι «στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης στο περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνάντηση. «Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», κατέληξε ο νέος πρόεδρος.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, στους νικητές της εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -μετά την ήττα των Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου- πήρε μια μεγάλη ρεβάνς απέναντι σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν και που τον υπονόμευσαν μέχρι την τελική φυγή του από την αρχηγία. Άλλωστε και ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη διεμήνυσε ότι «θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου», ενώ αναφέρθηκε και σε μια φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι «η πολιτική είναι events my dear». Όσον αφορά την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: πως κανέναν δεν θα ωφελούσε μια... πυρηνική έκρηξη.

Ο διάλογος Τσίπρα - Κασσελάκη

Πιο αναλυτικά, ο διάλογος Τσίπρα - Κασσελάκη στη Βουλή ήταν ο εξής:
Τσίπρας: Συγχαρητήρια από κοντά.
Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε.
Τσίπρας: Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ πιστεύω την έχεις ακούσει, θα σου χρειαστεί.
Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες.
Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν.
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος.
Δεν είναι όπως το NBA.
Κασσελακης: Εσείς βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα.
Τσίπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ.
Κασσελάκης: Ετσι είναι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.


Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με δημοσιογράφους

Πιο αναλυτικά, ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ο εξής:
Δημοσιογράφος
: Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος;
Τσίπρας: Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου.
Επίσης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη.
Δημοσιογράφος: Του κάνατε ταχύρυθμο;
Τσίπρας: Μαθαίνει γρήγορα. Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών.
Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη.
Τσίπρας: Κανένα δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω.
Δημοσιογράφος: Θα πάτε απόψε στο γήπεδο;
Τσίπρας: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Ποιοι «πούλησαν» τον Τσίπρα


Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που ανέδειξε μία μεγάλη φουρνιά νέων ανθρώπων και απέκτησαν κυβερνητικό ίματζ. Αντί, λοιπόν, να του δείξουν την ευγνωμοσύνη τους άρχισαν να τον αμφισβητούν λέγοντας την γνώμη τους που πολλές φορές ήταν εκτός γραμμής.
Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πολιτικός, όμως, είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος μιλάει την γλώσσα της κοινωνίας. Γι’ αυτό και η περίπτωση του θα έχει ενδιαφέρον καθώς μπορεί να μην είναι ένας πολιτικός του «σωλήνα» που έχει στρογγυλεμένες απόψεις αλλά είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος με γωνίες. Το μεγάλο ατού του, όμως, είναι πως είναι επικοινωνιακός.
Γι’ αυτό και όλη η παράταξη θα πέσει πάνω του γιατί μπορεί να επικοινωνήσει θέσεις που ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε καθώς είχε φθαρεί πολιτικά.

Καθοδηγητής ο Τσίπρας

Ουσιαστικά, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο καθοδηγητής του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι οδηγός επιβίωσης του στο κόμμα στο οποίο μεγάλο μέρος κατέχει το αριστερό ρεύμα.
Είναι αναπόφευκτο ότι η νίκη του κ. Κασσελάκη θα φέρει γκρίνια σε πολλούς που ανοικτά τον αμφισβήτησαν γι’ αυτό μην απορήσετε εάν δρομολογηθούν διαγραφές στο κόμμα, όπου αμφισβητηθεί εκ νέου η αρχηγία του. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Α. Τσίπρας και ανέχτηκε τον κάθε λογής ιδεοληψία, τώρα θα μπορεί να το κάνει ο νέος αρχηγός.

Τα επόμενα βήματα της Έφης Αχτσιόγλου

Το μεγάλο θέμα είναι τι θα πράξει η Έφη Αχτσιόγλου. Όπως έγραφε και νωρίτερα σήμερα το ΒΝ, αν κρίνουμε από τη δήλωσή της –που δεν μίλησε για ενότητα του κόμματος- θα έχει αυτόνομη πορεία και είναι απορίας άξιο τι θα πράξει η ομάδα της η οποία αριθμεί πάνω από 15 βουλευτές.
Είναι, όμως, δύσκολο να προκαλέσει διάσπαση χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κασσελάκης μπορεί να διαγράψει κάποια στελέχη που δεν είναι βουλευτές (Σκουρλέτης, Φίλης π.χ) για να παραδειγματίσει και να συνετίσει τους υπόλοιπους επίδοξους αμφισβητίες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης