Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tηλεδιάσκεψη υπό Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ενόψει κακοκαιρίας Elias

Tηλεδιάσκεψη υπό Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ενόψει κακοκαιρίας Elias
Σήμερα (25/9)  θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή κρατικής ενίσχυσης προς τους πληγέντες
Για τη νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ώρες και να επηρεάσουν τις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ήδη, σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ στη Θεσσαλία βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούν και βρίσκονται σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν έως και την Τετάρτη 27/9 μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ θα παραμείνουν κλειστές και σχολικές μονάδες στην Φθιώτιδα.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και για τις άμεσες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.
Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρ.Αγαπηδάκη, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζ. Μακρή, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρ. Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ.Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μ.ς Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μ. Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Π. Καμπούρης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος και ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιω.Τσιόπλος.

Πρώτη αρωγή και αυτοψίες

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Daniel» που προηγήθηκε, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, λειτουργεί κανονικά, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 25.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις, ενώ έχουν γίνει και 4.889 προσωρινές αιτήσεις και σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη καταβολή κρατικής ενίσχυσης προς τους πληγέντες.
Παράλληλα, προχωρούν και οι αυτοψίες και καταγραφές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι χθες, 24 Σεπτεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 17.100 αυτοψίες και έλεγχοι (απογραφικοί έλεγχοι και επανέλεγχοι κτιρίων) σε 223 κοινότητες στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης