Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Η νέα ταυτότητα θα έχει νέο αριθμό - Θα αλλάζει αυτόματα στα δημόσια έγγραφα λόγω ψηφιοποίησης των υπηρεσιών

Οικονόμου: Η νέα ταυτότητα θα έχει νέο αριθμό - Θα αλλάζει αυτόματα στα δημόσια έγγραφα λόγω ψηφιοποίησης των υπηρεσιών
Τι ανέφερε για τις φωτογραφίες στις νέες ταυτότητες ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Η νέα ταυτότητα θα έχει νέο αριθμό, ο οποίος στα δημόσια τουλάχιστον έγγραφα, θα αλλάζει αυτόματα λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών που είναι διασυνδεδεμένες, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας id.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών.
Πλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους, με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά από αύριο, Τρίτη 26/9/23, για την έκδοση νέων τύπου ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η είσοδος των πολιτών γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις νέες ταυτότητες, σημείωσε ότι προς το παρόν η απάντηση στο αίτημα θα έρχεται μέσω e -mail, όμως σε 1,5 μήνα θα έρχεται μέσω και sms.
Ξεκαθάρισε για τις φωτογραφίες στις νέες ταυτότητες, για τις οποίες υπήρξαν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες φωτογράφους, ότι δεν απαγορεύεται οι πολίτες να φωτογραφίζονται στο φωτογραφείο, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν αυτό και μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Επανέλαβε δε, ότι «μετά το 2026 δεν θα υπάρχουν άλλες ταυτότητες, είναι υποχρέωση, μεταρρύθμιση» , «οι νέες ταυτότητες εκδίδονται βάσει των κανόνων της ΕΕ. Είναι ίδιες με της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν υπάρχει σύστημα εντοπισμού σε αυτές».

Για Θεσσαλία

Με το βλέμμα στη Θεσσαλία και την επερχόμενη κακοκαιρία Elias, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ήδη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, βρίσκεται στη Λάρισα, «έχουν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για να διαχειριστούμε τις συνέπειες της καταστροφής. Μιλάμε για μία καταστροφή η διαχείριση της οποίας είναι δύσκολη. Θα είμαστε εκεί, δίπλα, μέχρι να αποκαταστήσουμε και το τελευταίο σημάδι της καταστροφής».
Χαρακτήρισε «γιγαντιαία και πρωτόγονη» τη διαδικασία καύσης των νεκρών ζώων και διαβεβαίωσε ότι, «θα επιχειρήσουμε και θα κινηθούμε πιο γρήγορα».
Πρόσθεσε ότι ήδη στη Θεσσαλία βρίσκονται οι δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
«Το 112 δεν είναι αρκετό από μόνο του, όμως έσωσε ζωές», είπε χαρακτηριτικά.

Για βία ανηλίκων

Μιλώντας για το θέμα της βίας των ανηλίκων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «η αστυνόμευση πρέπει να είναι πιο εμφανής, έχουμε παρατηρήσει ότι όταν έγινε, είχε αποτέλεσμα. Αυτό συνδέεται με την απόφαση του Πρωθυπουργού να αποδεσμευτούν από αλλού αστυνομικοί», μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει.
«Χρειάζεται συνολικά το σύστημα επανασχεδιασμό, είχε ξεχειλώσει», συμπλήρωσε.
«Ο βασικός ύποπτος του χθεσινού επεισοδίου ήταν ένα παιδί 15 ετών που συνελήφθη. Πέρα από την αστυνόμευση, εδώ μιλάμε ότι πρέπει να διαχειριστούμε μία κοινωνική κατάσταση άλλη, στην οικογένεια, στο σχολείο», σημείωσε ο υπουργός.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ανέφερε ότι υπήρχε και εξακολουθεί να είναι στα πανεπιστήμια, «θα τους δούμε εκεί που μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή».
Τέλος, ανέφερε ότι «η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει αντιμετωπίσει μια σειρά καταλήψεων και τις έχει παραδώσει στην κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης