Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Δικαίωση Τσίπρα θα είναι ο καθοδηγητής - Η αυτόνομη Αχτσιόγλου και το στάσιμο ΠΑΣΟΚ

Νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Δικαίωση Τσίπρα θα είναι ο καθοδηγητής - Η αυτόνομη Αχτσιόγλου και το στάσιμο ΠΑΣΟΚ
Κερδισμένος και δικαιωμένος είναι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παίρνει μία μεγάλη ρεβάνς απέναντι σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν και που τον υπονόμευσαν μέχρι την τελική φυγή του από την αρχηγία
Ο Στέφανος Κασσελάκης με 56% είναι ο κερδισμένος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.
Κερδισμένος και δικαιωμένος είναι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παίρνει μία μεγάλη ρεβάνς απέναντι σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν και που τον υπονόμευσαν μέχρι την τελική φυγή του από την αρχηγία.
Κακά τα ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την παράταξη αυτή στην εξουσία και αυτός της έδωσε προοπτική.
Όμως, κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του τον υπονόμευσαν και τον «πούλησαν» άνθρωποι που τούς έκανε γνωστούς αυτός. Όταν μάλιστα, αυτοί δεν ήταν ούτε 30 ετών και έγιναν υπουργοί.

Πούλησαν τον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που ανέδειξε μία μεγάλη φουρνιά νέων ανθρώπων και απέκτησαν κυβερνητικό ίματζ.
Αντί, λοιπόν, να του δείξουν την ευγνωμοσύνη τους άρχισαν να τον αμφισβητούν λέγοντας την γνώμη τους που πολλές φορές ήταν εκτός γραμμής.
Πάμε τώρα και στον Κασσελάκη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πολιτικός, όμως, είναι ένα πετυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος μιλάει την γλώσσα της κοινωνίας. Γι’ αυτό και η περίπτωση του θα έχει ενδιαφέρον καθώς μπορεί να μην είναι ένας πολιτικός του «σωλήνα» που έχει στρογγυλεμένες απόψεις αλλά είναι ένας αυτοδημιουργητος άνθρωπος με γωνίες.

Επικοινωνιακός ο Στέφανος - Ο Τσίπρας θα είναι καθοδηγητής

Το μεγάλο ατού του είναι ότι είναι επικοινωνιακός.
Γι’ αυτό και όλη η παράταξη θα πέσει πάνω του γιατί μπορεί να επικοινωνήσει θέσεις που ο Α.Τσίπρας δεν μπορούσε καθώς είχε φθαρεί πολιτικά. Ουσιαστικά, όμως, ο Α.Τσίπρας θα είναι ο καθοδηγητής του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι οδηγός επιβίωσης του στο κόμμα στο οποίο μεγάλο μέρος κατέχει το αριστερό ρεύμα.
Είναι αναπόφευκτο ότι η νίκη του Στ. Κασσελάκη θα φέρει γκρίνια σε πολλούς που ανοικτά τον αμφισβήτησαν γι’ αυτό μην απορήσετε εάν δρομολογηθούν διαγραφές στο κόμμα, όπου αμφισβητηθεί εκ νέου η αρχηγία του. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Α. Τσίπρας και ανέχτηκε τον κάθε λογής ιδεοληψία, τώρα θα μπορεί να το κάνει ο νέος αρχηγός.

Αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη


Ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποτελέσει την αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι πιο επικοινωνιακός και μπορεί να εμπνεύσει παραπάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος έχει μείνει στάσιμος.
Το μεγάλο θέμα είναι τι θα πράξει η Έφη Αχτσιόγλου.
Αν κρίνουμε από την δήλωσή της – που δεν μίλησε για ενότητα του κόμματος- θα έχει αυτόνομη πορεία και είναι απορίας άξιο τι θα πράξει η ομάδα της η οποία αριθμεί πάνω από 15 βουλευτές.
Είναι, όμως, δύσκολο να προκαλέσει διάσπαση χωρίς λόγο.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κασσελάκης μπορεί να διαγράψει κάποια στελέχη που δεν είναι βουλευτές (Σκουρλέτης, Φίλης π.χ) για να παραδειγματίσει και να συνετίσει τους υπόλοιπους επίδοξους αμφισβητίες του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης