Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αναμέτρηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (24/9): Φαβορί ο Κασσελάκης στη μάχη με Αχτσιόγλου - Ψήφισαν πάνω από 132.000

Η αναμέτρηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (24/9):  Φαβορί ο Κασσελάκης στη μάχη με Αχτσιόγλου - Ψήφισαν πάνω από 132.000
Στο Αιγάλεω ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου, στη Νέα Σμύρνη ο Στέφανος Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
(Συνεχές upd) Μαζική ήταν η συμμετοχή στην τελική εκλογική αναμέτρηση, που διεξήχθη την Κυριακή (24/9/2023)  για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 135..000 μέλη του κόμματος ενώ δόθηκε ωριαία παράταση καθώς η εκλογική διαδικασία, που άρχισε στις 8:00 ήταν προγραμματισμένο να τελειώσει στις 20:00.
Η διαδικασία διεξήχθη με ταχύτατους ρυθμούς καθώς στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο τα μέλη και όσοι ψήφισαν στον Α΄γύρο (17/9).
Η πρώτη σαφής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 22:30.

Πρώτα αποτελέσματα στους Φούρνους Ικαρίας: Κασσελάκης 35 ψήφοι, Αχτσιόγλου 19

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου στον β' γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθαν από τους Φούρνους Ικαρίας.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή καταγράφηκαν 35 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 14 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.
Σημειώνεται, ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 17/9 είχαν καταμετρηθεί 24 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 31 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.
Η μάχη ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της ηγεσίας, δηλαδή της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται πως θα δοθεί ψήφο με ψήφο, παρά την επικράτηση του δεύτερου την περασμένη Κυριακή 17/9.  Υπενθυμίζεται ότι στον πρωτο γύρο την Κυριακή 17/9 ο Κασσελάκης Στέφανος αναδείχθηκε πρώτος με 66.156 ψήφους (44,91%) και η Αχτσιόγλου Έφη δεύτερη με 53.292 ψήφους (36,18%), κάτι που δίνει για πρώτη ...γεύση για το τελικό αποτέλεσμα σήμερα.  
Πάντως, η διαδικασία  διεξάγεται σε κλίμα εσωκομματικής πόλωσης, μετά από μια εβδομάδα που οι τόνοι ανέβηκαν και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντάλλαξαν καρφιά και αλληλοκατηγορίες.
Μάλιστα, ούτε την παραμονή των σημερινών εκλογών, δεν έλειψαν τα ...μαχαιρώματα.
Οι δύο μονομάχοι στις 23/9 ανήρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Στ. Κασσελάκη να κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για το Επικρατείας, τις περιοδείες που ακολούθησαν, όλα όσα έγιναν μέχρι την περασμένη πρώτη Κυριακή στις κάλπες και με το βλέμμα στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και την Έφη Αχτσιόγλου να  δηλώνει ότι "είμαι εδώ γιατί μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορώ, γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική", αφήνοντας αιχμές για τον συνυποψήφιό της, με αφορμή την αναφορά του στην Κύπρο.
Σημειώνεται ότι το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε "κόκκινο" τις προηγούμενες ημέρες" μετά το λεκτικό «ολίσθημα» του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το «κρατίδιο» που αφορούσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο.
Την εβδομάδα που πέρασε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τις περιοδείες δίνοντας ομιλίες, ενώ η κα Αχτσιόγλου έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις αναπτύσσοντας το πρόγραμμά της.
Σε κάθε περίπτωση, μετά το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, το μεγάλο στοίχημα για την Κουμουνδούρου θα είναι η επόμενη ημέρα και η ενότητα στο κόμμα, που παραμένει ένας γρίφος αφού τα σενάρια διάσπασης είναι υπαρκτά.

Επιθετικό μήνυμα Κασσελάκη

Για εκατοντάδες καταγγελίες και παρατυπίες σχετικά με τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο νωρίτερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.
«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία ‘’δεν σας βρίσκουμε’’, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα.
Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.
Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερβολές Κασσελάκη

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής (24/9/2023) οι ψηφοφόροι δεν θα ξεπεράσουν τους 135.000, κάτω δηλαδή από τον αριθμό που ψήφισε στις πρώτες κάλπες.
Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ως «υπερβολές αυτά που διαδίδει ο Στέφανος Κασσελάκης», δηλαδή τις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα για την εκλογική διαδικασία και τις παρατυπίες με τους νέους ψηφοφόρους.
Όπως τονίζουν υπήρχαν 500 περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη!

Τσίπρας: Αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη 

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Καισαριανής. «Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη.
Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Ο παράγοντας - κλειδί

Η συμμετοχή θα κρίνει το αποτέλεσμα των σημερινών επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών.
Την περασμένη Κυριακή 17/9 είχαν ψηφίσει περίπου 148.000, εκ των οποίων οι 43.000 ήταν νέα μέλη του κόμματος.  Εκτιμάται ότι περίπου στους 35.000 παλαιά μέλη δεν είχαν προσέλθει τότε στις κάλπες.
Ήδη, 8.500 παλαιά μέλη ταυτοποίησαν τα στοιχεία τους ώστε να προσέλθουν στις σημερινές κάλπες.

Η ανασύνταξη των 5 υποψηφίων σε... 2 - Η στήριξη στους δύο μονομάχους

Στο τελευταίο.. μίλι των διαδικασιών για τη ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα 23 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσαν στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη, πέραν όσων βουλευτών (νυν ή πρώην) έχουν ήδη εκφράσει δημόσια την στήριξή τους στην εν λόγω υποψηφιότητα.
Τα στελέχη αυτά είναι: Θάνος Μωραϊτης, Τάκης Χαρίτου, Μπέττυ Σκούφα, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Λευτέρης Αβραμάκης, Σωκράτης Βαρδάκη,ς Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χρήστος Μπγιάλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Καλλιόπη Βετα, ΘανάσηςΘανάσης ,Πέτρος Κωνσταντινέας, Ελένη Αυλωνίτου, Γρηγόρης Στογιαννίδης, Χρήστος Σιμορέλης, Χαρά Καφαντάρη, Αννα Βαγενά, Πέτη Πέρκα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής 17/9 και το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ήταν μεταξύ των 5 διεκδικητών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφους), ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει.
Με την κα Αχτσιόγλου έχει συνταχθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που επίσης ήταν υποψήφιος της περασμένη Κυριακή και βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι), ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε στις 17/9 το 1,3% (1.917 ψήφοι), έχει συνταχθεί κατά τυου Στέφανου Κασσελάκη.

Ψήφισε στο Αιγάλεω η Αχτσιόγλου: Το βράδυ θα είμαστε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί

Το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω άσκησε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.
Η κα Αχτσιόγλου, αφού ψήφισε στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «σημερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδω και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή».
αχτ1.JPG
Συγκεκριμένα, η κα Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία.
Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.
Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή, η μαζική συμμετοχή, είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση. Για μένα σίγουρα είναι ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες.
Να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Εγώ είμαι απολύτως αισιόδοξη. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είναι ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά. Για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλου αυτού του κόσμου που με τη συμμετοχή του, δείχνει ότι θέλει, μια άλλη προοπτική για τον τόπο. Να είστε καλά. Ευχαριστώ!».

Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο Κασσελάκης: Ο κόσμος εγγυητής της ενότητας στο κόμμα


Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Ο κ. Κασσελάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης.
«Νομίζω όλοι γνωρίζεται τι θα ψηφίσω, δεν υπάρχει άγχος», είπε χαμογελαστός μπαίνοντας στο παραβάν.
Ο κ. Κασσελάκης , αφού ψήφισε, σε δηλώσεις ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή λέγοντας ότι είναι εγγυητής της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη ημέρα.
«Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», τόνισε.
«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική», κατέληξε.
κασσ2.JPG
Λίγη ώρα προτού ο ίδιος μεταβεί στη Νέα Σμύρνη, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε νέο βίντεο  καλώντας τα μέλη του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν.
 "Κάναμε μαζί ένα τόσο μεγάλο πρώτο βήμα. Αν δεν πας σήμερα, είναι σαν να μην ψήφισες την προηγούμενη Κυριακή. Αν δεν πας σήμερα, δεν αλλάζει το αύριο. Πάμε!", αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης