Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά: Ενισχύσαμε τη θέση της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη - Θέλουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο

Κουντουρά: Ενισχύσαμε τη θέση της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη - Θέλουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο
Ο τουρισμός προσφέρει το 20% του ΑΕΠ και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην Ελλάδα την οποία καταστήσαμε έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς, είπε η πρώην υπουργός Τουρισμού
Σχετικά Άρθρα
«Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα είναι μονόδρομος και πρέπει να σχεδιάσουμε όλες αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για σταθερότητα και ευημερία στο μέλλον» ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της στο συνέδριο Olympia Forum IV, που διοργανώνεται από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς» και διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
Η κ. Κουντουρά αναφερόμενη στον τομέα του τουρισμού σημείωσε ότι «κάθε πόλη έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες, για να έχει ισχυρή απασχόληση και να ισχυροποιήσει τη θέση της στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χάρτη».
Η κ. Κουντουρά πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός προσφέρει το 20% του ΑΕΠ και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που με σκληρή δουλειά και σχέδιο καταστήσαμε έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς πριν από την περίοδο του κορονοϊού».
«Ενισχύσαμε» τόνισε, «τη θέση της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη και έτσι την επόμενη μέρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Έχοντας την τιμή να είμαι υπουργός Τουρισμού, βάλαμε τις βάσεις για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τουρισμού 365 μέρες το χρόνο. Θεσμοθετήσαμε τον βιώσιμο τουρισμό, και φυσικά θεσμοθετήσαμε όλες τις μορφές τουρισμού, κάτι για το οποίο είμαστε πρωτοπόροι. Αντιμετωπίσαμε σοβαρές κρίσεις αλλά καταφέραμε η Ελλάδα να είναι ένα παγκόσμιο brand παγκοσμίως, φέρνοντας συνολικά εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ».
Αυτά τα χρήματα τα έχει ανάγκη η χώρα. Ο τουρισμός είναι πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης και παρασύρει όλους τους άλλους τομείς, όπως τον πρωτογενή τομέα, τον κατασκευαστικό κλάδο, την ενέργεια, τον πολιτισμό και είχε μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία εκείνα τα δύσκολα χρόνια» πρόσθεσε η ευρωβουλευτής.
Ακολούθως, η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα έγιναν στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της παρουσίας της, τόσο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και του συναλλάγματος το οποίο μπήκε στη χώρα μας σε κρίσιμες πραγματικά περιόδους. Ιδιαίτερη βάση έδωσε στις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύχθηκαν μέσα από διεθνείς συμφωνίες, που άνοιξαν πολλές νέες αγορές. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το Κατάκολο αναβαθμίστηκε πολύ από τις συμφωνίες οι οποίες υπογράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ακόμα, τόνισε ότι «μέσω του τουρισμού στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας, βοηθώντας να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά από την πανδημία».
«Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «πρέπει να πληρούμε όλους τους όρους της βιωσιμότητας για να τα καταφέρουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης