Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρό ντέρμπι την Κυριακή μεταξύ Αχτσιόγλου-Κασσελάκη – Δύο κόσμοι συγκρούονται με αβέβαιο αποτέλεσμα

Σκληρό ντέρμπι την Κυριακή μεταξύ Αχτσιόγλου-Κασσελάκη – Δύο κόσμοι συγκρούονται με αβέβαιο αποτέλεσμα
Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται είναι απίστευτες
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ώρα θυμίζει κόμμα σε διάλυση.
Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται είναι απίστευτες.
Οι μεν μιλάνε για υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα και οι δε ρωτάνε την βάση του ΣΥΡΙΖΑ «Θα εκλέξετε για πρόεδρο έναν δεξιο, έναν που δεν έχει σχέση με την ιδεολογία μας;».
Η αλήθεια είναι ότι η μεταπολιτική για την οποία μιλούν κάποιοι ορίζει ότι ένας πολιτικός μπορεί χωρίς ιδεολογία και με μόνο εφόδιο τους ακολούθους του στα social media μπορεί να καταλήξει πρόεδρος ενός κόμματος.
Αυτό πάει να συμβεί και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το εξής:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεξιός πολιτικός;
Πως έχει γίνει πρόεδρος στη ΝΔ και μπαίνει τώρα στη δεύτερη κυβερνητική θητεία του.
Και αυτό είναι γεγονός που δείχνει ότι η μεταπολιτική, πλέον, υπερισχύει της ιδεολογίας.

Έχει ελπίδες η Αχτσιόγλου από την κινητοποίηση

Πάμε τώρα να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, η μάχη θα είναι σκληρή την Κυριακή. Η απόφαση να συμμετέχουν 40 χιλιάδες παλιά μέλη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ελπίδες στην πλευρά της Αχτσιόγλου αφού πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει το ντέρμπι. Επίσης, είναι σίγουρο ότι το 8-9% που πήρε ο Τσακαλώτος από το αριστερό ρεύμα θα πάει όλο στην μεριά της Αχτσιόγλου, ενώ το αντίστοιχο ποσό που πήρε ο Νίκος Παππάς δεν φαίνεται να πάει όλο στον Στέφανο Κασσελάκη. Η τακτική των τελευταίων ημερών που είναι επίθεση στον Κασσελάκη για τις μη πολιτικές του θέσεις, έχει αποδώσει, έχει βάλει τον κόσμο να αναρωτηθεί…

Το ρεύμα το έχει ο Κασσελάκης

Δημοσκόποι μιλάνε για μετρήσεις που δείχνουν ότι ποιοτικά στοιχεία ευνοούν την Έφη Αχτσιόγλου αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό ορίζοντα. Το ρεύμα είναι με τον Κασσελάκη και το κύριο ατού του είναι ότι στηρίζεται πολύ στον παράγοντα Αλέξη Τσίπρα που είναι ένα στοιχείο ενότητας μέσα στο κόμμα για τους αναποφάσιστους ή τους ανεξάρτητους. Ρόλο θα παίξει και αν θα πάνε όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά. Πλέον, δεν χρειάζεται να δώσουν 2 ευρώ για την συμμετοχή, όμως, κανείς δεν ξέρει αν θα πάνε όλοι.

Δεν θα είναι ρόδινη η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ρόδινη.
Το αριστερό ρεύμα θα πρέπει να τα βρει με την νέα ηγεσία, εάν νικήσει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης.
Θέλει πολύ θάρρος και συνεννόηση για να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσουν μία νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Από την άλλη, όμως, εάν στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσουν οι λογικές Πολάκη που «καπελώσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη τότε το κόμμα θα βρεθεί διχασμένο.
Γι’ αυτό και οι δύο πλευρές θα πρέπει την επόμενη μέρα, να κάνουν πέρα πρόσωπα που φόρτισαν το κλίμα εάν θέλουν να ηρεμήσει η κατάσταση.
Και φυσικά αν κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να φέρει κοντά του τόσο την Ομπρέλα όσο και την Έφη Αχτσιόγλου καθώς είναι το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει κυβερνητική εμπειρία.

Οι μικρές γκάφες του Κασσελάκη δείχνουν ότι πρέπει να μελετήσει

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποπίπτει σε μικρές «γκάφες» όπως π.χ χαρακτήρισε κρατίδιο το «ψευδοκράτος» στην Βόρεια πλευρά της Κύπρου σημάδι ότι δεν μπορεί ακόμα να αντιπαρατεθεί στην Βουλή απέναντι στη κυβέρνηση. Θέλει ταχύρρυθμα μαθήματα. Γι’ αυτό, εάν κερδίσει, δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει θέση στην Βουλή. Το πιθανότερο είναι να ορίσει ένα νέο πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να ξεκινήσει να φιλοτεχνεί το πολιτικό προφίλ του, διότι μέχρι τώρα είδαμε το επικοινωνιακό. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αποφεύγει όλο αυτό το διάστημα να μιλήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές, να πάρει πολιτικές θέσεις, να συμμετάσχει σε πολιτικό debate με την Αχτσιόγλου. Διότι πολύ απλά είναι αδιάβαστος.
Όμως, για να πούμε την αλήθεια. Και η Έφη Αχτσιόγλου που είναι διαβασμένη και με κυβερνητική εμπειρία δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο στην ψηφοφορία. Διότι εάν δεν ήταν ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μάζευε το πολύ 80-100.000 κόσμο σε συμμετοχή για την πρώτη ψηφοφορία…

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης