Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικίνδυνα αδιάβαστος ο Κασσελάκης - «Κρατίδιο» το ψευδοκράτος και «αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας»

Επικίνδυνα αδιάβαστος ο Κασσελάκης - «Κρατίδιο» το ψευδοκράτος και «αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας»
Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση Erdogan για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο»
Σε πολλά γλωσσικά ολισθήματα, οιονεί ... διπλωματικές απροσεξίες, υπέπεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο δήλωσής του στο Αιγάλεω, όπου μίλησε εν όψει του 'β γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Erdogan, αναφορικά με την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».
Λίγο αργότερα προσπάθησε να διορθώσει το γλωσσικό του lapsus, κατόπιν σχολίου δημοσιογράφου, λέγοντας «... του ψευδοκράτους».
«Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συμπλήρωσε.

Για τη μουσουλμανική μειονότητα και τη στρατιωτική θητεία

Εν συνεχεία ο κ. Κασσελάκης υπέπεσε σε άλλη μία ... απροσεξία επισημάινοντας ότι ο Tayipp Erdogan ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα -ενν. τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου το 2017- το έχει «αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα».
Ερωτηθείς για όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί και μη αντίπαλοί του σχετικά με την έλλειψη λόγου και σχεδίου καθώς και να διευκρινίσει ποια η στάση του για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης, ερώτημα που του απηύθυνε και η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε:
«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Ολόκληρη η δήλωση Κασσελάκη:

«Να θυμίσω σε όλους ότι έχω βάλει στην κρίση του κόσμου από τα μέσα Αυγούστου ξεκάθαρες προτάσεις. Είμαι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έχει βγάλει προτάσεις. Το να λέμε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, όταν έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου από την έγκριση του κόσμου για το περιεχόμενο που έβγαλα μπροστά, πολύ απλά δεν σέβεται την νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βγάλει ξεκάθαρες προτάσεις.
Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.
Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες.
Σας λέω τον σκοπό: ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης