Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Ιωακειμίδης (υπ. Περιφερειάρχης Αττικής): «Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να αλλάξουμε την Αττική και θα νικήσουμε»

Γιώργος Ιωακειμίδης (υπ. Περιφερειάρχης Αττικής): «Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να αλλάξουμε την Αττική και θα νικήσουμε»
Τον συνδυασμό του «Αττικό Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» παρουσίασε στο Ωδείο Αθηνών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης
Στην πολυσυλλεκτικότητα των καταξιωμένων, στην κοινωνία των πολιτών, υποψηφίων του συνδυασμού του «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», εστίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης κατά την παρουσίασης τους, στη κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου των Αθηνών, επισημαίνοντας ότι, όλοι μαζί, «άξιοι, ικανοί, διαφορετικοί, δυνατοί συγκροτούν την ομάδα μας η οποία έχει δώσει τα χέρια στον κύκλο της Αττικής και μαζί με τους πολίτες θα αγωνιστούμε για αυτήν για τι είναι το σπίτι μας».
Οι 214 υποψήφιοι του Αττικού Κύκλου , τόνισε ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιστήμες, τους επαγγελματικούς χώρους, την. Προέρχονται, δε, από διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές αλλά συγκροτούν μια ομάδα που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Αττική».
Προσέθεσε ότι, ομάδα σημαίνει όλοι και όλες, στον κύκλο της Αττικής και είμαστε η ομάδα που «ξέρουμε, αγαπάμε και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τον Αττικό τόπο μας».
Ο Γ. Ιωακειμίδης παρατήρησε ότι «Η Αττική γίνεται το σπίτι μας. Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα: κυκλοφοριακό, φυσικές καταστροφές, ακρίβεια. Για να τα λύσουμε, πρέπει να δώσουμε στην Αττική ταυτότητα, υπόσταση. […] Όλη η Αττική μαζί. Όπως εκφράζεται στα μεγάλα έργα υποδομών: κυκλοφοριακό, αντιπλημμυρικά, οδική ασφάλεια, αποχέτευση, υγεία αλλά και στις πόλεις των 66 δήμων που την απαρτίζουν».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του «Αττικού Κύκλου», αναφερόμενος στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με τον περίπου μισό πληθυσμό της χώρας, παρουσίασε τη δική του υπερκομματική αντίληψη για τη λειτουργία της Περιφέρειας: «Ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση, 66 δήμοι, μια περιφέρεια, αυτή είναι η κοινοπολιτεία. Τα σπίτια, τα ανθεκτικά σπίτια, χτίζονται από τα θεμέλια. Από τα κάτω προς τα πάνω. Από τους 66 δήμους. Θέλουμε 66 καλούς δημάρχους. Καλούς για την πόλη, το δήμο τους. Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τον λέω με όνομα, γιατί στο συγκεκριμένο θέμα της Αυτοδιοίκησης, το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον θεσμό δεν τα τίμησε. Διόρισε υποψήφιο για την περιφέρεια, ζητά υπάκουο υπάλληλο, έτσι αντιλαμβάνεται τον συνεργάτη».
Μιλώντας για την 29ετή εμπειρία του ως δήμαρχος παρατήρησε «Έχω δει 8 πρωθυπουργούς και δεκάδες υπουργούς, από όλα τα κόμματα. Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, μουτρώσαμε αλλά συνεργαστήκαμε. Γιατί άνθρωπος που πασχίζει για τον τόπο του, έχει το δίκιο με το μέρος του».
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε εκτενή αναφορά στην ανεπάρκεια των υποδομών της Αττικής, προτείνοντας λύσεις εφικτές και βιώσιμες: «Ναι, μιλώ για την κλιματική κρίση που είναι εδώ και μας φωνάζει να προετοιμαστούμε. Γιατί το μισό νερό της Θεσσαλίας αν έπεφτε στην Αθήνα θα έπνιγε το νότιο τομέα και τον Πειραιά. Γιατί ο Κηφισός θέλει ανάσχεση με λίμνες και φράγματα πριν φτάσει στον αστικό χώρο. Αυτό είναι βιωσιμότητα. Μιλώ για τα 40 τοπικά αντιπλημμυρικά και τα 85 εκατ. που λιμνάζουν στην ανίκανη διοίκηση και στο κομφούζιο αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας».
Τόνισε επίσης ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία των περιουσιών τους, του φυσικού μας πλούτου, η συμβίωση με τα άλλα αστικά ή μη ζωντανά της γης μας είναι ένας πολιτισμός. Καθημερινός, αδιάκοπος που δεν έχουμε ακόμη κατακτήσει, που θα χτίσουμε βήμα-βήμα από τα κάτω και παντού».
Κλείνοντας, ο Γιώργος Ιωακειμίδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στη νίκη: «Δίνουμε τα χέρια με τους πολίτες. Η Αττική είναι το σπίτι μας. Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να την αλλάξουμε. Θα νικήσουμε!».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης