Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι
Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προχώρησε η υλοποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνου πλημμύρας και δεν αξιοποιήθηκαν οι χάρτες για να προετοιμαστεί η πολιτική προστασία», είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
«Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων μαζί με τη συντριβή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.
Σχολίασε ότι «για το λόγο αυτό η πρώτη κίνηση των τριών υπουργών, Βρούτση, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ήταν αντεργατικά νομοσχέδια με εντολή του ΣΕΒ και των ολιγοπωλίων».
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «παρ' όλες τις πολύ επιθετικές διχοτομικές δηλώσεις του Ερντογάν στον ΟΗΕ, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα».
Μιλώντας για τη Θεσσαλία, είπε ότι «μπορεί τα φώτα να σβήνουν αλλά οι πληγές μένουν». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα και τα λάθη της. Σημείωσε ότι προέχει ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για την επιβίωση, όμως «πέρασαν δύο εβδομάδες και σχέδιο δεν έχουμε δει».
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει την κλιματική κρίση ως άλλοθι και το "ανέκδοτο" ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε.
Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προχώρησε η υλοποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνου πλημμύρας και δεν αξιοποιήθηκαν οι χάρτες για να προετοιμαστεί η πολιτική προστασία», είπε.
Υποστήριξε ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, των υπουργών και του περιφερειάρχη, για το μέγεθος των επιπτώσεων της καταστροφής.
Είπε ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει κάνει ακόμα, ρωτώντας αν φοβάται την κριτική και την αλήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης