Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον... αέρα η «είσοδος» Κασσελάκη στη Βουλή: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης, Ηλιόπουλος

Στον... αέρα η «είσοδος» Κασσελάκη στη Βουλή: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης, Ηλιόπουλος
Κύκλοι του κ. Κασσελάκη δηλώνουν ότι δεν θα ζητηθεί η παραίτηση των κκ. Ακρίτα, Ηλιόπουλου ή του κ. Αποστολάκη για να μπει ο ίδιος τη Βουλή
Σχετικά Άρθρα
Με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη να κερδίζει όλο και περισσότερες πιθανότητες για να νικήσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24/9/2023), τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει η συζήτηση για το πως θα καταφέρει ο ίδιος να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή από τη στιγμή που είναι εκλεγμένος βουλευτής. Στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια που περιλαμβάνουν που περιλαμβάνουν παραιτήσεις βουλευτών από το Επικρατείας, ώστε τελικά να πάρει τη θέση τους ο κ. Κασσελάκης.
Επί του παρόντος, Έλενα Ακρίτα και Όθων Ηλιόπουλος δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν. Κατά συνέπεια το βάρος πέφτει στον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος άλλωστε είχε συνοδέψει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο.
Πάντως, κύκλοι του κ. Κασσελάκη δηλώνουν ότι δεν θα ζητηθεί καμία παραίτηση από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του», τόνιζαν οι κύκλοι του κ. Κασσελάκη.

Ηλιόπουλος: Δεν παραιτούμαι

Τέλος στα σενάρια περί παραίτησης του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της Βουλής για τον Στέφανο Κασσελάκη στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε ο Όθων Ηλιόπουλος.
«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας» αναφέρεται στη δήλωση του ο κ. Ηλιόπουλος. Ο ίδιος τονίζει ότι «η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος».

Το «όχι» της Ακρίτα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, η Έλενα Ακρίτα, η οποία δήλωσε -μιλώντας στο Action 24- πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και πως θέλει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του.
Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης